Skotten vil sammen med Fred Couples, Willie Park Jr., Ken Schofield og Ken Venturi bli hyllet for deres bidrag til golfsporten. Seremonien finner sted 6. mai ved World Golf Village i St. Augustine i Florida.

 

Montgomerie ble stemt frem, men fikk bare så vidt være med. Kandidaten skal i utgangspunktet kreves å få 65 prosent positive stemmer, men kan likevel bli valgt inn om de får 50 prosent eller mer. Montgomerie fikk 51 prosent stemmer.

 

– Colins største prestasjon var å vinne Harry Vardon-trofeet åtte ganger, inkludert syv ganger på rad. Det krevde et stort talent, ferdighet, kreativitet, utholdenhet, fysisk styrke og mental utholdenhet, sier sjefen for Europa-touren, George O’Grady.

 

Harry Vardon-trofeét utdeles forøvrig vinneren av Europa-tourens Order of Merit hvert år, ikke til forvekskling med Vardon Trophy som deles ut til den med lavest snittscore på PGA-touren hver sesong.

 

– Alle aspirerende og ambisiøse golfere på Europa-touren drømmer om muligheten til å vinne Race to Dubai , som har tatt over for Order of Merit, bare en eneste gang. Å gjøre det åtte ganger er en overmenneskelig prestasjon, fortsetter O´Grady.

 

Montgomeries vant pengelisten sist gang i 2005.  Til sammen står han med 31 titler på Europa-touren – mer enn noen annen brite – og 40 titler verden over totalt. Likevel har majorseieren uteblitt. I 2004 ble han slått til ridder av dronning Elizabeth, og i 2010 ledet han som kaptein Europa til Ryder Cup-seier over USA.

 

– Det er en fantastisk overraskelse å få vite at jeg kommer med i Hall of Fame neste år. Jeg føler meg veldig heldig som har gjort karriere av å gjøre det jeg elsker, og jeg er stolt over at prestasjonene mine blir anerkjent på denne måten, sier 49 år gamle Montgomerie.