Mørk GK meddelte forrige uke at de etter tre år takker nei til å arrangere Ecco Tour- og Nordic League-turneringen Mørk Masters. Dermed står uke 33 ledig i terminlisten til Nordic League, en uke som er holdt av til en turnering i Norge.

 

I et ferskt nyhetsbrev søker nå NGF etter interessenter for å arrangere årets Ecco Tour-turnering.

 

– Avgjørelsen er av rene økonomiske hensyn. Noen ganger må man si nei for å overleve. Det er stor forskjell på å arrangere en Ecco Tour og en Nordea Tour-turnering. På Ecco Tour må arrangerende klubb stå for alle premiepenger på 300 000 danske kroner, inkludert andre utgifter. På Nordea Tour er alt denne sponset av touren selv, forteller daglig leder i Mørk Golf og baneeier, Peder Mørk til Norsk Golf. 

 

 

Fikk nei til fullfinansiering

 

Arrangørene av Nordea Tour-turneringer i Norge har fått et tilskudd fra NGF på 60 000 kroner for kompensasjon for stengt bane og tapte greenfeeinntekter.

 

Peder Mørk sier at etter mye frem og tilbake med golfforbundet fikk Mørk Masters den samme støtten. Men etter tre år har ikke klubben råd til å kjøre en ny Ecco Tour-turnering uten fullfinansiering.

 

– Vi sendte i fjor en søknad til NGF om fullfinansiering. Den ble behandlet på et styremøte i januar, og etter gjentatte purringer fikk vi negativt svar.

 

– Vi fikk videre til svar at de neste år skal diskutere reglene for tildeling av støtte. Jeg mangler 200-250 000 kroner for å arrangere Mørk Masters, men hvis noen kommer med 200 000 skal jeg gladelig gjøre det igjen!, sier Peder Mørk til Norsk Golf.

 

Peder Mørk var primus motor for å få Ecco Tour-turneringen til Norge.

 

– Vi diskuterte Ecco Tour med NGF for første gang i 2009. Den gang sa de at var vanskelig å få internasjonale turneringer til Norge. Som den gambleren jeg er reiste jeg meg opp og sa at det skulle bli en eller annen form for proffturneringer på Mørk tre år på rad. Det løftet har jeg holdt.

 

 

Skuffet over interessen i golf-Norge

 

Peder Mørk sier han er både skuffet og overrasket over den labre interessen golf-Norge har hatt for en Ecco Tour-turnering.

 

– Det er mulig feilen ligger hos oss eller hos noen andre, det er vanskelig å si. Men vi har ikke greid å få opp interessen. I Danmark er det mye enklere. Der står folk i kø for å spille pro-am, og slik blir turneringene fullfinansiert. Får du ti betalende pro-am-baller i Norge regnes det som veldig bra. Vi trodde og håpet at golf-Norge skulle bli mer begeistret for en slik turnering, men slik ble det ikke.

 

Leder i Mørk Golf, Åge Wedøe mener klubben har gjort golf-Norge en stor tjeneste ved å arrangere Mørk Masters. Wedøe har tidligere vært blant de som har vært kritiske til en norsk Solheim Cup-søknad, og har pekt på at det er feil ressursbruk i NGF. Wedøe har pekt på at det er viktigere å heve turneringnivået- og aktiviteten hos norske golfproffer, noe Ecco Tour-turneringen har vært et virkemiddel for.

 

– Det er et tøft marked, og denne typen arrangementer har åpenbart vært lite attraktiv for media og TV. Nå har vi gjort dette i tre år, og gjort norsk golfsport en tjeneste. For det ligger ingen egeninteresse i dette. Vi har en del andre ting å bruke penger på, så dette handlet om prioriteringer, sier Wedøe til Norsk Golf.