Webb Simpson fortalte pressen etter runden at han var nervøs over å spille med Tiger Woods. Med seks birdies og en eagle på scorekortet syntes ikke det nevneverdig. Simpson signerte til slutt for en runde på syv under par, og deler med det ledelsen sammen med Stewart Cink og Ryan Moore. Trioen leder med ett slag på Rickie Fowler, John Senden, D.A. Points, Brian Davis og Patrick Reed, mens Billy Mayfair, Brendon de Jonge og Brian Harman er ytterlige ett slag bak.

 

Rory McIlroy deler 39. plassen på to under par, mens Tiger Woods, Phil Mickelson og Lee Westwood befinner seg på 56. plass på minus en.

 

– Jeg var nervøs for å spille med Tiger. Jeg måtte be mye der ute. Så fort jeg senket et par birdies så klarte jeg å nyte det, sa Simpson.

 

På det 8. hullet pitchet han i fra 30 meter, mens han på det 12. senket en birdieputt på 20 meter, en putt som hadde rullet av greenen om den ikke hadde smelt inn i bakkanten av hullet. Tiger bare ristet på hodet og smilte ironisk.

 

– Jeg tror så fort temperaturene kommer opp i 30 grader og uten vind vil det gjøre greenene myke, og dermed også scorene veldig lave. Greenene kommer ikke til å bli så mye hardere uten vind denne uken, var Simpsons forklaring på hvorfor hele 79 spillere kom seg under par torsdag. 

 

Simpson har bare spilt med Tiger en gang tidligere, under avslutningsrunden av årets WGC Cadillac Championship. Det var da Simpson for første gang virkelig fikk merke hvor stor publikumsmagnet Tiger er, da Tiger forlot banen med en skade i beinet etter 11 hull.

 

– Vi gikk fra å ha 10 000 rundt oss hvert hull til null, forteller han.

 

Woods spiller forøvrig sin første turnering siden hans skuffende 40. plass i The Masters i april, og slet også torsdag innledningsvis. Sakte men sikkert begynte han imidlertid å finne flyten, men hans runde på en under par var preget av mange missede muligheter, enten etter dårlige utslag eller slurv rundt og på greenene.

 

– Jeg må så klart ikke gjøre de små feilene i morgen. Det er fortsatt lang vei å gå, sa Tiger.