Så langt har Norges Golfforbunds klare anbefaling til klubbene og baneselskapene vært at man skal følge pålegget fra Norges Idrettsforbund og norske myndigheter, noe som innebærer stengte golfbaner, drivingranger og simulatorer inntil videre.

Dette samtidig som vær og forhold i store deler av landet tillater golfspill mens sesongåpningen er rett rundt hjørnet for andre.

– Vi har invitert samtlige styreledere og daglige ledere i våre medlemsklubber til nettmøte på tirsdag, sier Tor-Anders Hanssen til Norsk Golf.

-Hva er de vanligste spørsmålene dere får fra klubbene?

– Det er i alt hovedsak to spørsmål eller kommentarer vi får, sier NGFs generalsekretær. 
Den ene kategorien handler om når kan vi forvente å åpne eller hvorfor kan ikke golfbanene holde åpne. Den andre kategorien er de som støtter opp om pålegget om å holde anleggene lukket.

Venter på nye retningslinjer fra myndighetene

– Golfforbundet har forståelse for at spillere er utålmodig og at klubbene opplever et stort press fra medlemmene om å åpne anleggene med restriksjoner, men vi kan ikke og vil ikke bryte påleggene som har kommet fra myndighetene og NIF, sier Hanssen, og fortsetter: 

– Vi må alle være med på den store nasjonale dugnaden om å unngå smittespredning. Det handler til slutt om folks liv og helse.

– Hva kan klubbene forvente seg av møtet?

– NGF vil gi klubbene den informasjon vi sitter på og forhåpentligvis har vi til tirsdag mottatt myndighetenes presiseringer om hva som menes med organisert aktivitet og hvordan golfen kan tilrettelegge for golfspill som er i tråd med de gjeldende helseråd.

I tillegg kan klubbene stille forbundet spørsmål og dermed forhåpentlig få svar på det de lurer på, avslutter Hanssen. 

Møtet avholdes på Teams tirsdag 31. mars klokken 15. Norsk Golf oppdaterer saken.