– Alt i alt må jeg vel bare si meg utrolig fornøyd med spillet, sa Paul Nilbrink (Lommedalen GK) til Norsk Golf etter at en annen veteran, svenske Mattias Eliasson nettopp hadde beseiret ham i omspill i Nordea Open, årets første proffturnering i Norge. Men lenge så det ut til at det skulle bli opp til ungguttene Ole Ramsnes og Thomas Guste-Pedersen å forsvare Norges ære på Drøbak.

 

Tøff avslutning

20 år gamle Ramsnes lå og snuset på førsteplassen hele runden, men sprakk dessverre helt etter å ha funnet vannhinderet på det 16. og 17. hullet. På et tidspunkt lå Stavangergutten 15 under par, men falt til slutt til ni under etter en trippel-dobbel-bogey-avslutning. Det var nok til en delt 22. plass – en hard straff for en spiller som virkelig har levert golf fra øverste hylle denne uken. Både Ramsnes og Thomas Guste-Pedersen lå på en delt tredjeplass, to slag bak teten før siste runde, men også Pedersen skulle få en tøff avslutning på runden. Etter at han i likhet med Ramsnes fant vannhinderet på det nest siste hullet, falt Kragerø-golferen som til daglig spiller collegegolf for University of West Florida til en 13. plass. Likevel sikret han plassen som feltets beste amatør, ett slag foran Kenneth Svanum (Vestfold GK) på 14. plass.

Svenske Jacob Glennemo i lederballen fikk også problemer med vannhinderet på hull 16. En stund så han ut til å cruise inn til seier, men med fire over par på de fire siste og en dobbelbogey på det 16. falt han til en delt sjetteplass. Det skulle åpne for en norsk-svensk duell i omspillet mellom Nilbrink og Eliasson som begge endte 16 under. Nilbrink imponerte stort torsdag med en avslutningsrunde på syv under par som inneholdt åtte birdies og en bogey. Etter at begge gjorde par på det første omspillshullet skulle avgjørelsen falle på det påfølgende hullet. Nilbrink toputtet for par etter å ha satt sin wedge fra snaue 100 meter 6 meter til høyre. Eliasson svarte med en enmeter for birdie og matchball som han satte kontant i hullet.

 

Fornøyd, men frustrert

– Det er litt frustrerende, for innspillende på de to hullene (første og andre omspillshull, banens hull 1 og 18 journ. anm.) er mine to favorittinnspill på banen, og de to wedgene jeg hadde inn var favorittlengden min. Men det ble litt vanskelig å bedømme lengde og spinn med vinden som blåste på slutten der, forklarte Nilbrink.

Og vær og vind skulle sette sitt preg på turneringen. Da spillerne var halvveis med sine runder ble spillet avblåst på grunn av tordenvær, et avbrudd som skulle vise seg å vare i over to timer. Og hele dagen skulle det veksle mellom sommersol og høljeregn.

Til tross for playoff-tapet var Nilbrink strålende fornøyd med dagen, og sesongen så langt. Faktisk kom resultatet såpass overraskende på ham at han tidligere på dagen var på vei til å kjøre hjem fra turneringen etter runden. Heldigvis ble han stoppet på vei ut parkeringsplassen da det ble klart at han kanskje måtte ut i omspill. Nå er det kun trening som gjelder fremover.

– Med tanke på det lille jeg har spilt så langt i år har jeg vært veldig godt fornøyd, og jeg føler spillet sitter bra. Fremover nå blir det mest trening. Jeg skal blant annet tre uker til Spania, så vet jeg vel egentlig ikke helt når neste turnering blir.

 

Førsteklasses forhold

Til tross for mildt sagt skiftende værforhold hele uken har banen vært i topp stand med jevne fairways og raske greener. Og Drøbak Golfklubb mottok mye skryt for arrangementet i etterkant av runden, blant annet fra vinneren selv:

– Banen var så bra som den kunne være. Jeg hørte den hadde litt problemer i vinter, og det gjør det spesielt imponerende at den har vært i så god stand denne uken, sa seiersherren Eliasson mens han holdt sin takketale fra toppen av pallen.

– Nordea Tour er et veldig viktig springbrett opp mot de større tourene, og Drøbak har virkelig tilrettelagt med en fantastisk turnering, avsluttet svensken som med seieren kunne innkassere en sjekk på 63 000 kroner.

Allerede neste uke går startskuddet for nok en proffturnering på norsk jord. Da er det Mørk Golfklubb som er vertsskap for Ecco-touren, fra 30. juni til 2. juli.