Europamesterskapet har så langt vært en sørgelig affære sett med norske øyne. Ingen av Norges lag kom med i A-puljen, noe som betyr at den beste plasseringen vi kan håpe på er en niendeplass. 

– Ingen av lagene våre spiller om topp-8 og det er en skuffelse.Vi hadde nøkterne og realistiske forventninger til at minimum to lag skulle være med der, sier sportssjef i NGF Frode Scheie til Norsk Golf.

 

Jentene nærmest

Nærmest A-puljespill ble jentene, som med en 11. plass (+39) endte 42 slag bak England som toppet sin pulje. Tre slag bak fulgte Spania, mens Frankrike plasserte seg på tredje, ytterlige ti bak. Norges plassering her gir spill i pulje B, som gjør at de i beste fall kan ende på en niendeplass.

Kanskje den største skuffelsen fra ukas EM har vært guttelaget som det var knyttet store forventninger til. Og med en svak åpningsdag (15. plass) gjorde de det vanskelig for seg selv. Onsdag klatret de to plasser, noe som betyr B-puljespill også for de.

– En bedre dag som vi burde ha gjort to av, for da hadde vi vært i topp-8. Men de rutinerte spillerne klarte ikke å levere første dagen. Sånn er idretten. Vi har Sverige og England bak oss så marginene er små selv for så store nasjoner. Vi er så klart veldig skuffet for at vi ikke klarte å levere som forventet. Men juniorgolf handler om å lære for fremtiden, og guttene er en erfaring rikere. Det eneste som funker er hardt arbeid over tid, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

 

Perspektiv

Gutta endte til slutt ni bak cuten, og spiller i dag match mot Wales i pulje-B. Herrelaget på sin side endte på en 15. plass, og går i dag ut i B-puljematch mot Island. Og selv om resultatene til gutta har vært svake etterlyser Scheie at man setter situasjonen i perspektiv.

– Det er viktig å nyansere litt. Guttelaget leverer minus-score og viser potensialet til laget. Herrelaget snur en tøff start til noe positivt og fikk være med i B-flight. Bra prestasjon av et lag i et stort generasjonsskifte.

Også damelaget lå lenge an til å kvalifisere seg til B-puljespill, men misset med kun ett slag til Holland som tok den 16. og siste plasseringen i puljen. Det skjedde etter at hollenderne senket en 15-metersputt fra utenfor greenen for å gå forbi Norge. Dermed blir det i stedet kun C-puljespill for damene som nå i beste fall kan ende på en 17. plass.

– Vi skal i august gjøre en bred og grundig evaluering av årets mesterskap, men at det innebærer konsekvenser er helt sikkert.

 

Runde 1 kan du lese om her.

Leaderboards finner du i høyrekolonnen  på startsiden.