Kun én spiller i både jente- og gutteklassen endte under par sammenlagt, og det var Drøbakspilleren Sandra Nordaas. Med rundene 74 – 68 – 73 og til sammen én under par totalt var det ingen tvil om hvem som kom til å vinne, og hun klarte i tillegg å øke ledelsen fra fire slag til syv da siste putt var satt.

 

Nordaas startet dagen glimrende med birdie på hull en. Deretter ble det noe variert, med annenhver birdie og bogey fra hull fem til åtte. Det til tross rundet hun på -1 første ni.

 

I løpet av hennes siste ni hull ble det tre bogeys, men takket være birdie på hull 18 klarte hun seg under par totalt. Drøbaks-jenta var til sammen fire under par på banens siste hull i turneringen. 73-runden var i tillegg dagens beste runde i jenteklassen.

 

På andreplass endte Dorthea Forbrigd. Oslo-spilleren startet tøft med dobbelbogey allerede på hull 1, og enda en på hull syv. Likevel endte hun på 76 slag og +6 totalt.

 

Tre slag bak Forbrigd ligger to Losby-jenter. Pernille Sol Orlien og Henriette Eidsæther Syr spilte begge 76-runder og endte ni over par.

 

Det var heller ingen overraskelse at Kristoffer Ventura vant i gutteklassen. Han ledet etter lørdagens spill med tre slag, men dagens runde var langt fra det vi kjenner til.

 

Fem bogeys samt en avsluttende dobbel og trippel gjorde at hans to birdies underveis var de som reddet ham fra omspill med andreplassen Kevin Wright og Kristoffer Reitan.

 

Wright og Reitan endte begge +5 totalt og på andreplass. Begge spillerne startet og avsluttet sine runder med birdie.

 

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Mens U.S. Open er i full sving på Pinehurst går våre beste juniorspillere langs fairwayene på Moss & Rygge. Etter første dag og 36 spilte hull er det en gutt og ei jente fra Oslo og Drøbak Golfklubb som er i toppen.

Ni birdies og to eagles kan lederen Kristoffer Ventura vise frem etter første dag. Han leder med tre slag, men det er kanskje ikke så rart at det er nettopp Ventura som leder denne helgen. Oslo-spilleren startet nemlig sin golfkarriere på Moss og Rygge.

 

Ventura startet turneringen med en fantastisk 67-runde. Fire birdies og to eagles på henholdsvis hull fire og 18 bidro sterkt til ledelse for Oslo-spilleren. På andrerunde spilte han også godt, men det var de siste ni hullene som ødela for det som fort kunne vært enda en lav runde.

 

Med birdies tett som hagl på hans første ni (banens siste) lå han fire under par ved runding. Dessverre ble det ikke helt den fortsettelsen han ønsket. På hans 10. og 11. hull måtte han notere to doble, og var dermed på par etter 11. Med en bogey samt en birdie på vei inn endte han på 72 slag og -5 totalt.

 

På en god andreplass og -2 totalt ligger hjemmespilleren Henrik Midtvåge Ellingsen. Han har spilt jevnt og har gjort få feil, og har kun fire bogeys på 36 hull. Hans seks birdies jevnt fordelt på begge rundene sørget for at han endte opp med to 71-runder.

 

I jenteklassen er det Drøbak-spilleren Sandra Nordaas som dominerer. Hun er eneste jente under par og fire slag foran Dorthea Forbrigd fra Oslo Golfklubb.

 

Nordaas startet dagen med tre birdies, tre bogeys og en dobbelbogey på det 16. hullet. På andrerunden fikk hun virkelig vist frem spillet sitt og spilte fantastisk på sine siste ti hull.

 

Til tross for en laber åpning med bogey på hull 11 og dobbelbogey på det 17. fulgte hun opp med eagle på banens siste hull. Ettersom også hun startet på hull ti hadde hun derfor ni hull til å spille godt på, noe hun virkelig tok til nytte.

 

Med tre ganger birdie på de tre første hullene var hun under par sammenlagt, og ytterligere to birdies lå og ventet på henne på hull syv og ni. Etter å ha plukket med seg fem birdies på sine siste ni endte hun med 68 slag (-4). Dermed er hun to under etter 36 hull.

 

Turneringen avsluttes i morgen, med guttene som siste ball ut klokken 10.00. Jentenes lederball går ut 09.30.