Nordqvist avsluttet turneringen med en «ball striking-clinic» og en runde på 69 slag, tre under par, og vant med ett slag over en annen svenske, Madelene Sagström, Georgia Hall fra England og amerikaneren Lizette Salas.

Med ett hull igjen å spille var det helt likt mellom Nordqvist og danske Nanna Koerstz Madsen. Der var 34 år gamle Nordqvist sitt par nok til å overliste Madsen, som avsluttet med dobbelbogey etter en forferdelig shank fra bunkeren.

Dette var Nordqvist sin niende LPGA-seier i karrieren og hennes føste på fire år. Hun skriver seg samtidig inn i historiebøkene som kun den tredje europeiske kvinnen med minst tre majorseirer etter Annika Sörenstam og Laura Davies.

– Det var tider hvor jeg tvilte på om jeg noen gang kom til å vinne igjen. Å sitte her etter å ha vunnet British Open er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kunne virkelig ikke drømt om mer. Det var definitivt verdt ventetiden, og det var definitivt verdt mange av de tunge periodene jeg har klart å kjempe meg gjennom.

Nordvist sin første majorseier kom i hennes debutsesong i KPMG Women’s PGA Championship i 2009. Deretter ventet hun åtte år før sin neste major i Evian Championship i 2017.

Nå er det «bare» U.S. Women’s Open og ANA Inspiration som gjenstår i samlingen.

– Det er noe med golf som bare fortsetter å drive meg videre. Jeg hater å tape enda mer enn jeg liker å vinne. Jeg tror alle nedturene jeg har hatt og caddien og mannen min som pusher meg hver dag, hjelper meg. Jeg hater å gi opp, sier Nordqvist.

Den holdningen blir det viktig å ta med seg til Solheim Cup, hvor Nordqvist nå er kvalifisert for deltagelse for syvende gang i karrieren.

Etter AIG Women’s Open ble de seks første navnene til Europas Solheim Cup-lag klare. I tilegg til Nordqvist er Emily Kristine Pedersen (Danmark), Georgia Hall (England), Sophia Popov (Tyskland), Charley Hull (England) og Carlota Ciganda (Spania) klare.

Marianne Skarpnord var også med i Women’s Open, men misset karrierens 16. major-cut på 19 forsøk. Det var sannsynligvis spikeren i kista for hennes drøm om å kvalifisere seg til Solheim Cup.