Begge de to sarpingene skuffet i avslutningsrunder søndag, og da dagen var omme hadde de falt til sammen 25 plasser på leaderboardet.

 

Etter å ha notert seg for to runder på 70 slag fredag og lørdag, måtte Marianne Skarpnord bruke 77 slag på sin avslutningsrunde på Mission Hills-banen. Med to birdies og syv bogeys falt hun åtte plasser på leaderboardet, ned til en delt 23. plass. Med en sammenlagtscore på en over par, ble marginen opp til toppen til slutt på 11 slag. Kineseren Shan Shan Feng vant turneringen, ett slag foran Pornanong Phatlum fra Thailand.

 

Tre slag bak Skarpnord landet hennes partner Cecilie Lundgreen til slutt på 36. plass. Hennes avsluttende 78-runde gjorde at hun raste 17 plasser ned leaderboardet. De svake avslutningsrundene av de norske jentene gjorde at Norge også falt fra 5. til 8. plass i lagkonkurransen.

 

I likhet med i den individuelle konkurransen, ble det også her kinesisk seier. Shan Shan Feng og Li Ying Ye kunne løfte seierstrofeet, to slag foran Thailand  og fem foran Sverige.

 

Runde 1 og 2

Norge deler en sterk femteplass etter to runder av lag-VM i Kina. Både Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen har føling til toppen.

 

Når en runde gjenstår av World Ladies Championship gjenstår på Mission Hills-banen i Kina, ligger begge de norske spillerne godt plassert. Marianne Skarpnord deler 8. plassen etter to runder, etter at hun lørdag noterte seg for sin andre 70-runde på rad. Den tok henne til fire under par for turneringen, og hun har fem slag opp til kineserne Ye Li Ying og Feng Shan Shan i tet. Skarpnord en eagle, to birdies og to bogeys på sin andrerunde. To slag bak henne ligger Cecilie Lundgreen, som også gikk på 70 slag lørdag.

 

Med to under par totalt deler hun 13. plassen. Lørdagens runde var solid fra start til slutt, og hennes bogeyfrie scorekort inneholdt to birdies og resten par. De to sarpingene solide spill gjør at de deler en sterk 5. plass i lagkonkurransen med seks under par totalt, sammen med Sverige. De har kun to slag opp tredjeplassen som deles av England og Italia, mens Kina er i ferd med å seile av gårde med lagseieren. Før siste runde er de 18 under par, og leder med ni slag på Thailand. 

 

Totalt er 19 nasjoner med i turneringen, og Lundgreen og Skarpnord har land som USA, Spania, Tyskland, Sør-Afrika, Australia og Frankrike bak seg på leaderboardet.

 

Leaderboard individuelt

 

Leaderboard lag

 

Før turneringen

Fra fredag til søndag representerer Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen Norge i lag-VM for kvinner.

World Ladies Championship er en samkjøring mellom Ladies European Tour og China LPGA Tour, med 108 spillere fra 25 land på deltagerlisten. Turneringen spilles på Mission Hills Hainan´s Vintage Course i Kina, og for første gang er det to sarpinger som representer Norge i turneringen.

 

Suzann Pettersen takket nei til å være med i turneringen, og dermed er det Cecilie Lundgreen som blir Marianne Skarpnords makker i turneringen. 

 

– Vi har ikke vært blant de beste nasjonene de siste årene, og det hadde vært gøy om de to kunne fått til en god turnering for Norge, sier idrettssjef Frode Scheie i et intervju med sa.no.

 

For Marianne Skarpnord representerer turneringen en mulighet til å finne tilbake til god gammel form.

 

– Den beste og raskeste måten å komme tilbake på er å få spille mest mulig. Det er ikke så mange turneringer av å spille på Ladies European Tour i mars. Jeg er glad for alt jeg kan spille, for trening får jeg nok av, sier Skarpnord til sa.no.

 

Dette blir ikke første gang Cecilie Lundgreen forsvarer nasjonens farger. I april i fjor spilte hun European Nations Cup med Caroline Martens. Her endte de to på en 16. plass.

 

Turneringsinfo