I Norge bor det 4,9 millioner innbyggere. Av disse har anslagsvis en halv million en funksjonshemning. Per 2011 er det registrert 119.000 golfmedlemskap i norske golfklubber. Likevel er kun 17 spillere klassifisert i henhold til de internasjonale bestemmelsene for funksjonshemmede. Dette ønsker golfforbundet å gjøre noe med.

Norwegian Open inngår som en av fire turneringer i EDGAs (European Disabled Golf Association) Order of Merits og det forventes spillere fra flere land i Europa i tillegg til norske deltakere. Krav for deltakelse er EDGA Medical Pass og etablert golfhandicap. Norwegian Open spilles over totalt 36 hull i fire kategorier basert på spillernes golfhandikap. 

– Golf er en fantastisk idrett som har den egenskapen at alle kan være med, uavhengig av forutsetninger, ønsker og behov. I hvor mange idretter kan eksempelvis verdens beste utøver konkurrere mot en funksjonshemmet nybegynner og likevel skape en jevn match samtidig som man har det hyggelig sosialt, spør generalsekretær Geir Ove Berg i Norges Golfforbund (NGF).

Gjennom tilrettelegging vil NGF få flere utøvere med funksjonshemning inn i golfen. Målet er at alle som har lyst til å spille golf skal få muligheten til det. For å øke oppmerksomheten har forbundet fått det europeiske golfforbundet for funksjonshemmede (EDGA) til å legge en av fire internasjonale turneringer til Norge.

Sammen med 27 andre utøvere fra syv nasjoner er Stian Halvorsen fra Larvik GK det lokale håpet. Mest internasjonalt kjent er den tidligere baseball-spilleren Manuel de Los Santos fra Dominikanske republikk.