Det var aldri noen mulighet for at Luke Donald ville la sjansen gå fra seg. Sjansen til å vinne pengelisten både i Europa og i USA – i en og samme sesong. Det har ingen klart før.

Opprinnelig hadde han tenkt å ta fri denne uka, men i og med at Webb Simpson ble nummer to i The McGladrey Classic og tok et langt sprang forbi Donald på pengelisten, så måtte Donald ta seg en ny tur over dammen.
– Det var egentlig ingen avgjørelse å ta. Jeg har en mulighet til å skrive historie, sier Donald.
Og nettopp Donald og Simpson er satt opp i samme ball under de to første rundene av denne ukens turnering på PGA-touren – Children’s Miracle Network Hospitals Classic på Magnolia & Palm Courses i Lake Buena Vista, ikke så langt fra Disneyworld.
I Europa leder Donald med over en million pund på Rory McIlroy, men i USA ligger han 363.000 dollar etter med bare en turnering igjen å spille. Det betyr at Donald må ende på enten første eller andreplass, og han er også avhengig av at Simpson får en dårlig plassering.
Dersom Donald skulle vinne, må Simpson ble nummer tre eller dårligere. Dersom Donald blir nummer to alene eller deler andreplassen, må Simpson henholdsvis bli lavere enn nummer åtte eller 21.
– Jeg er sikker på at han kommer til å spille bra, sier Simpson. – Han har spilt bra så godt som hver uke hele denne sesongen. Jeg ville ikke bli overrasket om jeg har litt jobb igjen å gjøre. Han hadde fri i forrige uke, så jeg er sikker på at han er uthvilt og klar. Jeg blir ikke overrasket om dette blir veldig jevnt.
Kilde: golf365.com