Vi ser på NXT LVL Spillersjekken som en golfens «helsesjekk». Her er du din egen allmennlege. Svarene du får fra NXT LVL Spillersjekken, gjør at du finner ut innen hvilke områder du behøver spesiell oppfølgning – og eventuelle protimer. 

Spillersjekken består av følgende seks tester:

  • «Korridoren» (Utslag)*
  • 100 meter
  • Pitch
  • Chip
  • Lange putter
  • Korte putter

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bruk scorekortet tilpasset ditt nivå under for å måle hvor du har størst forbedringspotensiale! (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Du kan gjennomføre NXT LVL Spillersjekkens øvelser alene, som en konkurranse med kompisen din, i en gruppe eller individuelt. Dersom din klubb har merket opp sitt treningsfelt tilstrekkelig, vil testen ta maks en time å gjennomføre

På denne timen vil du få frem styrker, hvor du har størst forbedringspotensiale, og inspirerende treningsmål som gir deg ekstra inspirasjon i treningen mot neste nivå som golfspiller! 

Finn din handicapkategori under, og trykk på lenken under bildet for å laste ned scorekortet.

*(Les mer om øvelsen «Korridoren» nederst i artikkelen)

 

Scorekort NXT LVL Spillersjekken

(PDF) Mål: 36 hcp

 

 

(PDF) Mål: 25,4 hcp

 

 

(PDF) Mål: 18,4 hcp

 

 

 

(PDF) Mål: 11,4 hcp

 

 

(PDF) Mål: 4,4 hcp

 

 

 

(PDF) Mål: Scratch

 

Om NXT LVL-oppmerking

Når du skal gjennomføre NXT LVL Spillersjekken er det optimalt dersom klubben din har merket opp treningsanlegget. Selv om vi anbefaler et oppmerket anlegg er det ikke helt avgjørende, ettersom de fleste treningsranger har en eller annen form for siktemål og andre referansepunkter. Langslagsøvelsen «Korridoren» illustrerer en tenkt fairway på rangen. Målet med denne øvelsen er at du ganske enkelt skal treffe «korridoren» med så mange baller som mulig, og med den lengden som kreves for det nivået du ønsker å jobbe deg mot.

Hvis klubben du trener på ikke har merket opp for korridoren, blir det opp til deg å visualisere en tenkt korridor/fairway ute på banen. 

Korridoren/fairwayen er:

Ved 100 m =  30 meter bred.

Ved 140 m = 24 meter bred.

Ved 180 m = 12 meter bred.

Lykke til og oppfordre gjerne klubben din til å merke opp anlegget slik at optimal treningsglede kan skapes for flest mulig i klubben. Se video her om hvor enkelt (og billig) det er å merke opp treningsanlegget etter NXT LVL!