Norsk Golf kunne i januar avsløre at Knut Børsheim får hjelp av en kostholdsekspert for å bygge muskler til den nye sesongen.

 

Jeg følte meg tidvis svak under turneringer i fjor, og ble fort sliten. Jeg tror noen ekstra kilo vil hjelpe på å gjøre meg sterkere og mer klar til å holde energinivået oppe alle fire rundene, sa Børsheim til Norsk Golf.

 

Neste uke starter årets tredje turnering på Challenge Tour, og den første på nesten to måneder. Når Challenge de Madrid slår i gang satser Børsheim på å legge skuffelsen fra turneringene i India og Kenya bak seg – hvor han aldri var i nærheten av å klare cuten.

 

Se også: Golfskolen 2013: Knuts Knep!

 

Bergens Tidende skriver i onsdagens papirutgave at Børsheim har klart å gå opp syv kilo til sesongstart.

 

– Jeg har rett og slett løftet vekter ja. Både styrke og kondisjon har jeg jobbet strukturert med gjennom hele vinteren. Jeg har lagt på meg rundt syv kilo, og er oppe i 83-84 kilo nå. Det er nok ikke bare muskler, men litt fett også, sier Fana-golferen til Bergens Tidende.

 

Vektøkingen gjelder først og fremst å føle seg mer opplagt på banen – både fysisk og psykisk.

 

– I golf er det ikke akkurat slik at styrke er lik dyktighet. Men det handler om at hvis jeg føler meg fysisk sterk, så gjør det meg sterkere mentalt. Det blir også lettere å konsentrere seg og fokusere lenger, sier Børsheim til sin lokalavis.

 

Børsheim forteller at han planlegger å spille omlag 20 av årets 28 Challenge-turneringer. De 20 beste på touren ved sesongslutt sikrer kortet, men Børsheim har satt seg som mål å klare topp-10. Da får han en langt bedre kategori på Europa-touren. 

 

Tar man fjoråret som utgangspunkt trenger han å spille inn over 90 000 euro, eller nærmere 700 000 kroner om det skal bli et faktum.