De siste årene har stadig flere av verdens beste spillere byttet ut sine tynne puttere til kraftige mallet-hoder for å få mer stabilitet, og med god drahjelp fra blant andre Dustin Johnson, Rory McIlroy og Jason Day har TaylorMades populære Spider-putter blitt en moderne klassiker. 

Nå utvides Spider-familien med fire nye modeller: GT, GT Notchback, GT Rollback og GT Splitback.

Tidligere Spider-putter har myke linjer som glir over i hverandre. Nye GT står i skarp kontrast til dette, med rette, definerte linjer, og med lite bruk av farger. Her er det sort og sølv som gjelder. Unntaket er Spider GT-modellen, som også kommer med et rødt topplokk, eller i en blå og hvit dameversjon med et skaft på 33 tommer.

Putterne består av en blanding av rustfritt stål og aluminium, og vekt er flyttet fra senter av køllehodet til helt ut i ytterkantene, slik at køllehodet blir mer stabilt mot vridning. Det kommer alltid godt med – og spesielt på de korte puttene.

Spider GT har også en ny insert i slagflaten med aluminiumsriller som løper horisontalt på tvers av slagflaten. Disse er frest i en 45 graders vinkel, som skal bidra til økt topp-spinn på ballen – og dermed mer rull. Inserten er også noe hardere enn tidligere Spider-modeller for å kompensere for den mykere følelsen på moderne golfballer.

TaylorMade Spider-putterne lanseres 4. mars. GT Notchback, Rollback og Splitback får en veiledende pris på 3400 kroner, mens Spider GT kommer til å koste 4000.