Med lanseringen av Vokey Design SM9-wedgene kan man velge og vrake i ulike alternativer for å finne de wedgene som passer din sving eller forholdene på din hjemmebane best: du kan velge mellom hele seks ulike såledesign og 23 ulike modeller med loft fra 46 og opp til 62 graders loft.

De nye SM9-wedgene, som lanseres 11. mars, er ifølge Titleist deres mest allsidige, presise og tilgivende noensinne.

Etter årevis med studier og testing har Vokey funnet ut at det optimale treffpunktet på wedger er mellom den nest nederste og femte rillen på wedgen. Dette skal føre til en lavere, mer stabil ballbane med mer spinn, mens balltreff høyere opp på slagflaten har en tendens til å fly høyere og kortere med mindre spinn.

Vokey SM9-wedgene viderefører dermed det progressive tyngdepunktet som ble lansert i fjorårets SM8-modell, hvor wedgene med mer loft, har mer vekt høyt i køllehodet for å sikre en lavere og mer stabil ballbane som er lettere å kontrollere.

SM9 har fått noe tykkere metall ute ved tåen på baksiden av topplinjen, men i kjent, minimalistisk Titleist-stil ser man ikke nyvinningen når man adresserer ballen.

– Tourspillere ønsker forbedringer, men de ønsker ikke at endringene skal stirre dem i øynene, sier Corey Gerrard, markedssjef i Vokey Design.

I tillegg er det ulik lengde på hoselen i køllehodet, det vil si den delen av køllehodet som skaftet er festet til. De mest loftede wedgene har lengre hosel, som også bidrar til høyere tyngdepunkt og mer kontroll. Faktisk skal tyngdepunktet på disse wedgene sveve rett foran slagflaten. Dette skal bidra til en enda mer solid følelse i balltreffet.

For første gang siden de fem år gamle SM6-wedgene har Vokey også endret måten de lager rillene i slagflaten på. Hver eneste rille er skåret på en unik måte med individuelle egenskaåer, og etterpå er slagflaten varmebehandlet for å øke levetiden til hver rille, slik at du beholder mye spinn i lang tid.

Vokey SM9 kommer i tre ulike finisher: matt sølvgrå, børstet stål og matt sort. Veiledende pris per wedge er 1799 kroner.