Det er bare å glede seg til neste sesong. For første gang har Norge to spillere i golfens ypperste selskap. Med delt andreplass i den andre av tre turneringer i Korn Ferry Finals sikret Viktor Hovland seg PGA Tour-kortet for 2019/2020. Der slår han følge med landsmann, studiekompis og venn Kristoffer Ventura.

Kjempet om seieren

Hovland kjempet lenge om seieren i Idaho, og ledet før sisterunden. Men Matthew NeSmith og Brandon Hagy gikk begge sju under par på sisterunden, og snek seg forbi nordmannen på avslutningsdagen.

Hovland spilte offensivt, og hadde en mulighet til å tvinge frem playoff med NeSmith dersom han satte innspillet på det attende hullet. Med wedge i hendene klistret Hovland innspillet til en liten meter, og avsluttet med birdie.

Det ga 21-åringen en delt andreplass, og dermed kunne han glise bredt da han gikk for å levere scorekortet.

For sesongens store mål er sikret. Etter å ha levert fantastisk stabil golf uke ut og uke inn etter at han ble proff etter U.S. Open, vet golfkometen at han skal spille med de aller beste neste sesong.

Da han ble intervjuet av GOLFTV rett etter at PGA Tour-kortet var i boks, var han imidlertid først og fremst skuffet over at det ikke holdt til seier.

– Det er selvfølgelig utrolig kult å ha PGA Tour-kortet for neste år, men jeg taper med ett slag. Det er ikke kjempekult, med tanke på at jeg misset en del putter utpå der som jeg føler at jeg skulle senket et par av. Men sånn er det. Det var en bra uke, så retter vi nesen fremover og håper på å spille litt bedre.

Andreplassen løfter Hovland fra 130.- til 112.-plass på den offisielle verdensrankingen. Det er den høyeste rankingen noensinne fra en herregolfer, og det er sannsynligvis nå bare et spørsmål om tid før han bryter topp-100-barrieren. Kristoffer Ventura ligger på sin side på 156.-plass på rankingen.

Står over finalen

Korn Ferry Finals avsluttes neste helg. Viktor Hovland har mulighet til å vinne sammenlagt og bli «fully excempt» på PGA Touren neste sesong, men har etter det Norsk Golf erfarer bestemt seg for å stå over turneringen og ta seg en velfortjent pause etter en hektisk sommer.

Med tanke på hvor populær Hovland har blitt i USA på kort tid, er han uansett sikret sponsorinvitasjoner til flere av de turneringene som han ikke vil være direkte kvalifisert inn til

Det er bare å glede seg til det som blir et historisk år for norsk golfsport. Kristoffer Ventura og Viktor Hovland har kjempet seg til plass på golfens største scene.

Hvem hadde vel drømt om det for bare et lite år siden?