Det er høy intensitet når mer enn 1200 delegater fra golfdestinasjoner og turoperatører og øvrige aktører er samlet til årets International Golf Travel Market (IGTM) i Port Aventura på gullkysten i Spania.

 

Etter noen år med dårlige økonomiske tider er det optimisme å spore. Adm. direktør Peter Walton i IAGTO (International Association of Golf Tour Operators) kan vise til nesten 10% økning i den globale golfturismen fra 2011 til 2012.

 

– Våre analyser tilsier at bransjen kan se frem mot nok et år med jevn og god vekst, sa Walton under den offisielle åpningen av IGTM tirsdag. Han understreker betydningen av at golfresorter, hoteller og baner fortsetter å fokusere på sine individuelle særpreg, men oppfordrer samtidig til å samarbeide med offentlig sektor for styrke kommunikasjonen mot turister og turoperatører.

 

De fleste land som har utstillere på denne markedsplassen har sine offentlige turistbyråer på laget, og de benytter anledningen til å vise frem både kjente og ukjente reisemål. Alle verdensdeler er representert, USA, Afrika, Asia og naturligvis fra hele Europa. Med ett unntak, Nordic Travel som primært representerer Skåne og Stockholm, glimrer resten av Skandinavia med sitt fravær blant tilbyderne. Mindre golfdestinasjoner som Island, Bulgaria, Hellas, Tsjekkia, og Estland er alle på plass.

 

En norsk turoperatører er her imidlertid, Inger Thorp fra NGFs reisepartner, Sponsorlink, og med så mye som 50-60 møter i løpet av tre dager, er det så vidt hun rekker å smette inn noen ord med Norsk Golf. 

 

– Det er viktig for meg å være tilstede her. Det er effektivt, mange interessante møter, både for å følge opp eksisterende kontakter og etablere nye. Jeg håper å få tid til å gå rundt å lete opp nye interessante steder som vi kna tilby norske golfere, sier Inger Thorp.

 

For å få anledning til å delta på IGTM må man være medlem av IAGTO, og selv om det koster litt, er det vel verd både tid og penger så lenge man jobber med golfreiser.

 

– Neste år kommer de to ”mid-term” konferanser, et i Asia og et i Charleston i South Carolina, og det blir veldig nyttig og gøy. US Open arrangeres i North Caroline uken etterpå, så da blir det flere fluer i en smekk, sier Inger Thorp før hun løper videre for å treffe Costa del Sol.