Årets juniornorgesmester har fått en «flying start» på sitt USA-opphold. Halvorsen (16) flyttet i september til USA – et par år tidligere enn det som har vært normen for norske golfere. Der har han blitt fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass..

 

Halvorsen vant to av sine første turneringer for sesongen i oktober. Denne helgen stod han på toppen av pallen igjen.

 

Unggutten var i aksjon i turneringen FCWT (Future Collegians World Tour) at Champions Gate, der han var knusende overlegen. Med runder på 73, 67 og 68 slag endte han åtte under par sammenlagt, hele ti slag foran nærmeste utfordrer, Alex Lee fra Sør-Korea. Halvorsen var den eneste i feltet som kom seg under 70-tallet på sine runder.

 

Landslagstrener Niklas Diethelm fortalte til Norsk Golf da Halvorsen flyttet over dammen at han er imponert over det modige valget.
 

– Det er tøft gjort av han. Han pratet mye med meg før han bestemte seg, og jeg sa det bare er kult at noen tør å teste en annen vei enn alle andre. Han kommer uansett hjem og spiller turneringer om sommeren for å representere landslaget. Han får bare ikke vært med på så mange samlinger, sa Diethelm til Norsk Golf.