De smidde stålwedgene erstatter tre år gamle Glide Forged og er utviklet med input fra Viktor Hovland, som har ønsket seg en wedge med et litt mer komptakt køllehode med mindre avstand fra hælen til tåen på slagflaten.

– En av de spesifikke tingene han etterspurte, var en litt mindre wedge. Glide 3.0 er litt større og blir brukt av mange våre spillere på touren, men det er også spillere som Viktor som ønsker en litt mindre profil, sier Ryan Stokke, produktutviklingssjef i Ping i en pressemelding.

Ifølge Ping skal det nydesignede køllehodet gjøre det enklere for bedre spillere å manipulere ballbanen og få bedre kontroll på spinnen.

I tillegg til den reduserte størrelsen på køllehodet er den nye slagflaten frest med små krystaller av aluminiumsdioksid, som skal bidra til mye høyere friksjon i balltreffet – og dermed mer spinn.

Den nye matte «Hydropearl 2.0»-finishen skal også gjøre at vann renner raskere fra slagflaten, slik at man ikke mister så mye spinn i våte forhold.

Rillene i slagflaten har en litt annen utforming i wedgene med lavere loft (pitching- og gapwedge) for å få køllene til å prestere bedre på lange slag, mens wedgene fra 54 grader og oppover har en litt annen tekstur som skal bidra til så mye spinn som mulig på de korte, følsomme slagene nærmere green.

Glide Forged Pro utvider også Pings loft-alternativer med to nye såleutorminger: «S-grind» og «T-grind», der T-versjonen har en smalere sålere og tre grader mindre bounce enn S. Lobwedgen i S-grind kommer i tillegg i en egen «high toe»-versjon, Eye2, men i motsetning til Callaways og TaylorMades tilsvarende modeller dekker ikke rillene hele slagflaten i Ping-wedgen.

PING Glide Forged Pro er ventet å ha en veiledende pris på rundt 1500 kroner og blir å se i butikkhyllene fra september.