Denne sesongen er det over 40 unge nordmenn over på andre siden av «dammen» for å kombinere golf og studier i USA. De amerikanske universitetene tiltrekker stadig flere golfere fra hele verden. Svensk Golf har skrevet en guide med praktisk info til hva man bør gjøre når man ønsker å spille collegegolf.

 

Deres første råd er å være ute i god tid. Den første kontraktstiden for coachene på universitetene utgår i begynnelsen av november, og de er interesserte i å ha sine nye rekrutter klare innen den tid. Rekker du ikke det er neste kontraktsperiode fra midten av april frem til skolestart. I denne perioden risikerer du imidlertid at alt av tilgjengelige stipendpenger er brukt opp.

 

Det man først bør få avklart i forbindelse med studier i USA er:

 

Skole

 

*Gjør testene som kreves, TOEFL og SAT. Studieveilederen på din skole bør ha informasjon om dette. Alle amerikanske skoler krever at disse testene er i boks, og mange coacher prater ikke med deg før testene er gjennomført. SAT beskrives som den vanskeligste av de to testene. SAT er mulitple choice, der du blir testet i kritisk lesing, matte og skriving. Du får 0,25 poeng i fratrekk for feil svar. TOEFL er den mest brukte engelske språktesten i verden. Testen består av øvelser som måler lesing, lytting, muntlige og skriftlige engelskkunnskaper.

 

*Oversett dine karakterer så du kan sende dem. Dine alternativer når du skal oversette dine karakterer er å spørre din skole om de kan hjelpe deg, kontakte en autorisert oversetter, eller oversett selv og be din skole å verifisere at de oversatte karakterene stemmer med dine norske karakterer.

 

 

Anbefalte linker:

 

PING American College Golf Guide

 

College Scholarshipsschips USAs norske nettside

 

National Collegiate Athletic Association

 

Scandinavian School of Golf – en privatfinansiert golfutdannelse.

 

College Scolarships USA

 

 

Golf

 

* Gå til anskaffelse av PING American College Golf Guide. Du finner den på www.collegegolf.com eller www.golfweek.com.

 

* De svenske landslagsspillerne Pernilla Lindberg og Py Bengtsson har skrevet eksamensoppgave om hvordan man søker college. Les deres guide her (PDF)

 

* Noen collegecoacher har skrevet et dokument med nyttig informasjon om hva du bør tenke på før du søker college. Les dokumentet her. (PDF)

 

* Hovedregelen er å begynne arbeidet med å finne studie minst ett år før studiene påbegynnes.

 

* Skriv et brev til skolene som virker interessante. PING American College Golf Guide gir gode tips på hvordan du kan utforme dine brev. Legg vekt på at brevet skal skille seg ut i søkerbunken.

 

* Legg ved referanser som kan skrive anbefalingsbrev for deg. Dette kan for eksempel være en lærer eller trener.

 

* Kjenner du noen som har studert eller studerer i USA bør du prate med vedkommende for gode råd og innsikt i hvordan livet på college er. Collegegolf er ingen dans på roser, og elevene har ofte et hardt program fra morgen til kveld.

 

* Besøk www.golfstat.com eller www.golfweek.com for rankinglister og annen nyttig informasjon.

 

 

Forsikring

 

Se over dine private forsikringer, og hva det innebærer for deg at du flytter til USA. ANSAs (Association of Norwegian Students Abroad) studentforsikring er utenlandsstudentenes egen forsikring. Les mer om forsikringen her

 

Studenteriutlandet.no anbefaler en forsikringspakke som inkluderer uføreforsikring, reiseforsikring, ulykkesforsikring og innboforsikring.

 

 

 

Jenter oppfordres til å søke om golfstipend, forklarer assistenttrener ved Denver University, Pär Nilsson til Norsk Golf. 

 

– Jenter som scorer jevnt under 80 kommer til å finne et fullt golfstipend i USA, sier han. 

Han forklarer at reglene i NCAA har gjort det slik at det finnes mer penger i stipend for jentene enn for guttene. Dette er fordi det stipuleres at totalsummen for collegeidrett skal være likt for begge kjønn. Siden så mye stipendpenger blir brukt på amerikansk fotball, må jentene få større og flere stipend i de fleste andre idrettene for at det skal jevne seg ut. Ved Denver University har flere av jentene fått fullt stipend, mens de beste guttene bare får halvt stipend.