Etter en drømmeåpning på kvalifiseringen til Ladies European Tour med -5 på fredag, måtte Kjekstad-spilleren over par på andrerunden. Til tross for hele fem birdies endte runden til slutt på 73 slag, ett over par.

Raastad faller fra en delt ledelse etter dag én ned til en delt 19. plass, ett slag innenfor den magiske 20-grensen som gir Europatour-spill neste sesong.

Rå avslutning av Engzelius

Marita Engzelius hadde en blytung start i Marokko, etter +3 på førsterunden var Oslo-jenta helt avhengig av å heve seg på andrerunden for ikke å miste kontakten med resten. Og Engzelius innfridde! En helt rå avslutning, med fire birdies på de siste fem hullene og 33 på back nine og 71 slag totalt, er 27-åringen nå kun ett slag utenfor cut-grensen. Fortsetter hun slik, er ingenting umulig!

Dette er første gang både Raastad og Engzelius spiller europatourens Q-School-finale. Engzelius er garantert spill på Symetra Tour (nivået under LPGA Tour i USA) i 2016, hvor hun også har spilt de to siste sesongene. I et intervju med Norsk Golf for noen uker siden, fortalte Engzelius at hun ennå ikke har bestemt seg for hvilken side av Atlanteren hun skal bo neste år. 

Rachel Raastad tilbrakte 2015-sesongen på LET Access Tour. Det endte med en 9. plass på pengelisten.