Dette var Ramsays andre tittel på Europa-touren, etter en avslutningsrunde på 66 slag, fem under par. Den tok ham til 16 under for turneringen, fire slag foran restena v feltet.

Ramsay hadde seieren mer eller mindre i hånden etter å ha startet dagen med fem birdies på de første ni. Dagens første bogey skulle komme på det 13. hullet, men Ramsay svarte umiddelbart med å chippe i for eagle med sand-wedgen på det neste hullet. Da var seieren så og si i boks, og Ramsay kunne tillate seg selv en ny bogey på det 17. hullet og likevel vinne overlegent.

Marcus Fraser, Fredrik Andersson Hed, Romain Wattel og Danny Willett delte andreplassen på 12 under par, mens Bernd Wiesberger, Felipe Aguilar og Paul Lawrie endte ytterlige ett slag bak.

Ramsays seier betyr den andre skotske på rad på Europa-touren, etter at Paul Lawrie triumferte på Gleneagles forrige uke. Dette er første gang to skotter vinner rett etterhverandre siden Andrew Coltart og Colin Montgomerie i 2001.

– Jeg spilte virkelig bra. Det var deilig å bygge seg opp momentum gradvis gjennom hele uken, og fortsette den fine formen gjennom helgen. Jo lenger ut vi kom i uken, jo bedre spilte jeg, og jeg kunne ikke vært lykkeligere akkurat nå, sa Ramsay etter at seieren var sikret.

Neste turnering på Europatour-programmet er KLM Open på Hilversumsche GC i Nederland fra torsdag til søndag. Da skal Knut Børshem tilbake i aksjon.

 

– – – – – –

 

Runde 3

Richie Ramsays bogeyfrie 64-runde gir ham ledelsen før siste runde av Omega European Masters.

Skotten ga seg selv et ypperlig utgangspunkt før søndagen, med en tredjerunde som inkluderte fire birdies på front nine, og tre på de siste ni.

– Det var en bra dag på jobb. Et par putter til hadde vært bra, men bortsett fra det har jeg ingenting å klage på. Det var mange gode muligheter der ute, men planen min var bare å gå ut og spille mitt eget spill. Om noen begynte å gjøre mange birdies og fikk en luke i toppen, ville jeg fortsatt bare holdt meg til planen min.

– Jeg vet at jeg spiller min beste golf når jeg kommer inn i den tankegangen. Jeg forsøker bare å jobbe på litt og litt, ikke gjøre for mange bogeys, og i dag gjorde jeg ingen, sa Ramsay til europeantour.com etter runden.

Det så lenge ut til at det var Paul Lawrie som skulle komme inn med ledelsen i klubbhuset, men med en dobbelbogey på det 14. starter Ryder Cup-veteranen søndagen ett slag bak Ramsay. Lawrie deler andreplassen med Danny Willett fra England.

Ytterlige ett slag bak den britiske duoen, ligger lederen etter halvspilt turnering, Julien Quesne (Frankrike) alene på fjerdeplass. Svenske Mathias Grönberg er beste skandinav på delt 5. plass, sammen med Jamie Donaldson og Jaco Van Zyl.

– – – – — 

 

Runde 2

Etter en minneverdig dag på jobb, leder Julien Quesne med ett slag etter halvspilt Omega European Masters.

Franskmannens andrerunde på 65 slag, åtte under par, inneholdt syv birdies og en eagle, og tok ham til ni under par for turneringen.

Briten Danny Willett fulgte opp sin åpningsrunde på 67 slag med en tilsvarende runde, og er alene på andreplass slaget bak Quesne. Ytterlige ett slag bak følger Ryder Cup-spiller Paul Lawrie. 

– Jeg er veldig glad over spillet mitt i dag. Jeg slo mange bra slag; Jeg klarte å holde meg rolig, og jeg senket mange putter. Sisterunden i Andalucia (Quesnes første ET-seier i mars journ.anm. ) var den beste i karrieren min fordi det var under stort press. Men dette var nok min nest beste, for forholdene var veldig tøffe og jeg misset nesten ikke et eneste slag. Jeg er veldig fornøyd, sa Quesne, som nå jager sin andre Europatour-tittel for året og karrieren.

Også Danny Willet på andreplass fikk sin første seier tidligere i år i BMW International Open i juni. Det ga naturlig nok mersmak.

– Det er alt for lett å skru seg av mentalt etter en seier, ettersom man vet man beholder kortet i to år til. Det kommer nok an på personligheten din, men jeg ønsker å kjenne den følelsen av seier hver eneste uke. Det er ikke realistisk, men det er det som er målet. Så lenge man har en realistisk mulighet på søndagen så vet man at man har spilt bra, forteller engelskmannen.

Paul Lawrie på sin side jager nå sin andre seier på rad, etter å ha vært kongen på haugen i forrige helgs Johnnie Walker Championship på Gleneagles hjemme i Skottland.

– Jeg spilte nydelig golf igjen i dag, og senket mange gode putter. Ikke alle rullet i, men ganske mange gjorde det. Jeg er veldig fornøyd med dagen på jobb, til tross for været. Mange av gutta liker ikke å spille når det er vått og kaldt, men det er en fordel for slike som meg som ikke bryr seg noe om det, forteller veteranen.

Lederen fra første runde, Gregory Bourdy hadde en tung dag på jobb. Etter å ha åpnet med 63 slag, resulterte hans 75-runde fredag i et fall fra 1. til 13. plass.

NB! Svenske Kristoffer Broberg misset cuten i hans debutturnering som Europatour-spiller. Med runder på 74 og 72 slag ble det en skuffende 110. plass.

Ingen nordmenn er med i turneringen. Knut Børsheim er tilbake i aksjon neste uke i KLM Open i Nederland.

(Kilde: europeantour.com)

– – – – – – 

 

 

Runde 1

Gregory Bourdy imponerte med åtte under par og to slags ledelse i åpningsrunden av Omega European Masters. Kristoffer Broberg fikk på sin side en tøff Europatour-debut.

Franskmannen spilte feilfri golf med åtte birdies og resten par torsdag på Crans-sur-Sierre i Sveits. Bourdy, som sist vant på Europa-touren i 2009, leder med to slag på engelskmannen Oliver Fisher og Fredrik Andersson Hed fra Sverige.

– Det var en herlig dag. Jeg tror jeg aldri har spilt bedre. Banen er ikke den vanskeligste, men den er ikke den enkleste heller. Man må slå ballen veldig rett, og det klarte jeg å gjøre i dag. Jeg misset bare ett eller to slag i dag, men klarte likevel å redde par. Holdningen min var veldig god; Jeg var positiv og det var derfor jeg avsluttet så bra, sa Bourdy til europeantour.com etter runden.

Svenske Hed på andreplass hadde også en solid innspurt, med fire birdies på sine siste fem hull. Slaget bak følger klubbhuslederne fra formiddagen, Rhys Davies, Airban Lahiri og Robert Coles på delt fjerdeplass.

40 år gamle Coles hadde muligheten til å gi Fisher og Hed selskap på andreplass, men falt tilbake med en bogey på det siste hullet.

– Jeg er mer sulten enn noensinne, ettersom jeg i det siste har hatt noen muligheter til å vinne. Jeg har startet å tro på meg selv og hva jeg kan der ute. Tidligere i karrieren min trodde jeg kanskje ikke at jeg kunne vinne, men det har endret seg. Sulten kommer når man vet at man kan. Jeg er sannsynligvis mer sulten nå enn da jeg var i 20-årene, forteller Cole.

Svenske Kristoffer Broberg fikk også sin Europatour-debut torsdag. Etter en fantastisk sommer på Challenge Tour kom han tilbake på jorden med en åpningsrunde på tre over par. Det holder bare til en foreløpig 127. plass, fire bak den foreløpige cutgrensen.