Mandag kveld, norsk tid, startet verdens mest prestisjefulle golfturnering for amatører, U.S. Amateur Championship, på sagnomsuste Pebble Beach og Spyglass Hill i California. Både Viktor Hovland og Kristoffer Reitan kvalifiserte seg for turneringen i kraft av å være blant de 50 beste på verdens amatør-ranking, og begge startet turneringen bra.

Hele 312 spillere stiller til start, og av dem var det kun 27 spillere som klarte å komme seg under par på førsterunden. En av dem var Kristoffer Reitan, som spilte sin førsterunde på den antatt vanskeligste av de to banene, Spyglass Hill. Oslo-gutten hadde fire birdies og én eagle, men også fem bogeys, og signerte for 71 slag og -1 etter åpningsrunden. Reitan hadde først og fremst problemer på par 3-hullene, der han måtte over par på tre av fire mulige. 

 – Jeg jobber på en del ting i spillet mitt, men har forberedt meg såpass at jeg føler meg optimistisk, sa Reitan da Norsk Golf snakket med ham før turneringen. -Spyglass er en ganske utfordrende bane med ekstreme greenområder, så der gjelder det å være veldig smart.

De to første rundene av turneringen handler alt om å komme seg inn blant de 64 beste, slik at man kvalifiserer seg til match-spillet. Én runde på Spyglass Hill og én på Pebble Beach. Nå er Spyglass, den antatt vanskeligste, unnagjort for Reitan, som er klar for Pebble Beach. 
– Jeg har jo spilt den en million ganger på Playstation, lo Reitan som ligger på delt 12. plass. 

Hovland på par

Ett slag bak Reitan, følger Viktor Hovland, som gikk førsterunden på Pebble Beach. Europas høyest rankede amatør avsluttet med birdie på det 18. hullet, og endte med fire birdies og fire bogeys på førsterunden. 

 – Jeg har egentlig følt jeg har slitt med spillet mitt i sommer helt siden jeg kom hjem fra Oklahoma. Det begynte å skli ut litt, men jeg har jobbet veldig hardt med å få svingen på plass. Nå har jeg begynt å slå ballen igjen slik jeg ønsker. Da blir det også mye lettere å spille med selvtillit. Jeg gleder meg veldig til U.S. Am, det er jo verdens største amatørturnering, sa Hovland til Norsk Golf forrige uke før han satte kursen mot California

Åpningen gir Hovland en delt 28. plass etter første runde. Nå handler alt om å komme seg inn blant de 64 beste etter tirsdagens runde. Onsdag begynner match-spillet, som sendes direkte på TV i USA. De som blir topp to i turneringen sikrer seg blant annet billett til neste års Masters og U.S. Open, samt en rekke andre fordeler. 

Tidligere vinnere inkluderer store navn som Bryson DeChambeau, Matt Kuchar, Tiger Woods, Phil Mickelson, Jack Nicklaus, Arnold Palmer og Bobby Jones. 

LEADERBOARD