I Skottland: Kaia Means

 

Bak seg på delt andreplass på -2 har han både Henrik Stenson, Tiger Woods, Lee Westwood og Dustin Johnson.
 

Ingen fra Skandinavia har vunnet verken The Open eller noen major. Thomas Bjørn og Jesper Parnevik har begge vært nære, men nå er det kanskje Stensons tur. Han spilte meget stabilt – på en under par for dagen.
 

Les også: Knusktørr Muirfield skaper debatt

Men Jiménez er i førersetet. Både under og etter runden virket han glad, fornøyd, og ikke minst helt rolig. Spanjolen er mest av alt opptatt av å nyte livet, med både golf, sigarer og rioja. Han nekter seg ingenting.
 

– Jeg føler meg helt avslappet. Jeg elsker det jeg gjør, jobben min er å spille golf. Og jeg er fortsatt i stand til å skyte en lav score, jeg er fortsatt her. Hvis ikke jeg greier å skyte lavt i morgen, da kan jeg love deg at jeg ikke er her, sa han i intervjuet etter runden.
 

Mannen som ledet etter første dag, Zach Johnson, begynte å blø tidlig med fem bogeys og to birdies på de første ni. Han endte opp med å score 75 og ligger på delt 6.-plass.
 

Forholdene var tøffe andre dag, i likhet med første dag.
 

– Banen var annerledes å spille i dag sammenlignet med i går, da vinden kom fra den andre siden, sa Henrik Stenson. – De hadde vannet greenene litt, så de var litt tregere enn i går, sa han.
 

Noen av spillerne tok litt tid å justere tempoet, og kom opp kort på flere av hullene på første ni. Men greenene ble raskere ettersom dagen gikk og sola tørket dem ut.
 

– Det er meget vanskelige forhold, sa Jiménez. Med vinden og noen av flaggplasseringene ble det tøft. Selv når du spiller bra er det greener og fairwayer som du ikke treffer. Du må ha en positiv innstilling, sa han.
 

Det er fortsatt Tiger som er favoritt til å vinne hos bookmakerne, med 5/2 i odds. Westwood har 6/1, Stenson, 8/1 og Dustin Johnson 10/1.
 

Cuten gikk på 8 over par, en score som Rory McIlroy ikke greide. Han kom inn på +12. Også Justin Rose og Luke Donald misset cuten med +10. Matteo Manassero kom inn på +15.