Cooper signerte en rosa Callaway-caps som nå auksjoneres bort på Facebook. Skal vi tro Bjaavann GKs hjemmesider, var hardrock-stjernen full av lovord om banen.

 

Se Bjaavann GKs bildeserie fra besøket her. 

 

Norsk Golf skrev i fjorårets 8. utgave om berømte musikere som spiller golf. Cooper er kanskje mest berømt av dem alle. Dette skrev Norsk Golf den gang:

 

«Da Americas Worst Nightmare, Alice Cooper, trengte et substitutt for en flaske sprit og en kasse øl om dagen, valgte han golf. Han hadde tidligere spilt noen runder i fylla noe som han satte pris på, så da han var lei av å kaste opp blod daglig og la seg for ørtende gang inn på rehab, var planen klar. Han skulle bytte ut en avhengighet med en annen! Første året spilte han 36 hull pr. dag. To runder på 18 hull, og der hadde Alice eller som han egentlig heter, Vincent Furnier effektivt drept ca 10 timer med dødtid han før hadde brukt på å rulle rundt med spritflaska. Og sånn har det fortsatt. Totalt avholds i 24 år. Alltid med golfkøller på turné. «Det reddet livet mitt», har han uttalt. Da får det bare være at han ser rimelig døll ut i golfantrekk. V-genser og slacks blir aldri rock, men Alice har jo hatt på seg mye rart gjennom tidene.»

 

 


 

 

Om Pink Cup

 

Norges Golfforbund har hatt et samarbeid med Kreftforeningen i seks år. Nå har de valgt å fortsette samarbeidet i ytterlige tre år. Inntektene fra Pink Cup har tidligere gått til Kreftforeningens brystkreftvirksomhet, men vil fra i år fordeles til alle former for kreft.

 

I løpet av de seks første årene har over fem millioner kroner blitt samlet inn, og med mellom 80 og 90 klubber som engasjerer seg hvert år, blir dette viktige bidrag til kreftsaken.

 

På innsamlingstoppen ligger Sotra GK. De siste årene har de mer enn doblet totalsummen. I 2011 nådde den 880 medlemmer store klubben over 50 000 kroner, mens i fjor samlet de inn 114 000 kroner, noe som er best i landet.

 

– Pink Cup er hjertebarnet til klubben. Damegruppen er ansvarlig for turneringen, og de gjør en fantastisk jobb som starter flere uker i forveien, forklarer informasjonsansvarlig Ragnvald Torsvik.