Øyvind Rojahn er med sine 12 år på internasjonale tourer en av Norges mest meriterte og erfarne spillere. Han tiltrådte stillingen som landslagstrener i NGF i 2006, og har siden hatt ansvar for aldersbestemte landslag så vel som herrelandslaget. De siste to årene har Rojahn fungert som ansvarlig for Team Norway, forbundets satsing på nyetablerte og OL-aktuelle utøvere. 

 

– Etter snart 35 års tilhørighet til NGF både som juniorspiller, seniorspiller, profesjonell og de siste årene som trener, har jeg opparbeidet meg en kompetanse og erfaring innenfor golfsporten. Jeg håper og tror at denne erfaringen skal være med på å påvirke den fremtidige idrettslige satsingen i golf-Norge, sier den nye idrettssjefen.

 

Stillingen som idrettssjef innebærer at Rojahn i tillegg til forbundets toppidrettssatsing også får ansvaret for breddeutvikling og satsingen på barn og unge. Idrettsavdelingen teller i dag 11 årsverk. Generalsekretær Tor Anders Hanssen er svært fornøyd med ansettelsen.

 

– Kombinasjonen av lang erfaring fra golfen, evnen til refleksjon og et solid helhetssyn gjorde Øyvind til mitt klare førstevalg som idrettssjef.

 

– Det er en stor og spennende oppgave som jeg er helt avhengig av å ha med veldig mange på, men da blir vi også sterke. Det er allerede bevist at man som norsk kan bli blant de beste i verden, så det finnes egentlig ingen begrensninger, avslutter Rojahn.

 

Rojahn tok over ansvaret som idrettssjef fra 1. januar 2014.

 

(NGF)