Den Roover raste tilbake

Det ble en tung avslutning på Freja PGA Championship sett med norske øyne.

Dennis Den Roover startet fredagens tredje og avsluttende runde på delt 13. plass med håp om å komme seg inn i topp-10 og blande seg i tetkampen. I stedet brukte han dagen på å rase ned ledertavlen.

Hvam-spilleren avsluttet med en runde på  77 slag, ti slag dårligere enn torsdagens andrerunde, og falt med det til en delt 30. plass. Da 17 hull var unnagjort hadde han falt til en 16. plass med to birdies og fem bogeys på scorekortet. På det avsluttende par 4-hullet skulle han imidlertid gå av med en kvadruppelbogey, og raste ytterlige 14 plasser ned listen.

Med +5 totalt endte han til slutt ti slag bak vinneren Peter Malmgren fra Sverige, som måtte ut i omspill for å avgjøre det hele mot Jens Dantorp og Rasmus Hjelm.

Nest best av de norske ble Are Friestad på delt 49. plass. Martin Engelsgjerd landet til slutt på 69. plass.

– – – – – –

Runde 2

Dennis Den Roover ligger bare fire slag bak teten før siste runde av Freja PGA Championship.

Med en andrerunde på 67 slag klatret Hvam-golferen fra 18. til 13. plass på Himmerland, og er med det fortsatt den høyest plasserte nordmannen på leaderboardet.

Den Roover fikk en knallstart på runden med tre birdies på de tre første hullene. Derfra roet birdiekjøret seg ned, og med en birdie, en bogey og resten par på de resterende hullene kom han inn på tre under par for dagen, to under par sammenlagt.

Dermed har han en overkommelig luke på fire slag opp til trioen i tet, svenske Jonathan Åhgren og danskene Steen Tinning og Lucas Bjerregaard. Sistnevne tapte i omspill for Åhgren i forrige turnering Willis Masters, og jager fortsatt sin første seier på ECCO Tour.

Dennis Den Roover skal på sin side førsøke å bli den fjerde norske vinneren på årets ECCO Tour. Christian Aronsen vant sesongåpningen på La Manga i mars, før Peter Kaensche tok årets andre norske seier i Danjord Masters i midten av juni. Kenneth Svanum fullførte hat-tricket med sin seier i Mørk Masters i starten av august.

Til sammenligning var det ingen norske seiere i fjorårssesongen.

Nest best av de norske spillerne på Himmerland er Are Friestad på delt 56. plass (+7). Slaget bak følger Stavanger-klubbkamerat Martin Engelsgjerd som delt 64.

– – – – – –

Runde 1

Dennis Den Roover er best i gang av de norske spillerne etter første runde av Freja PGA Championship.

Ukens ECCO Tour-turnering spilles på Himmerland Golf & Country Club i Danmark, og i kraftig regn og piskende regn er det Hvams Dennis Den Roover som er kommet best i gang av de norske spillerne i turneringen.

Den Roover åpnet turneringen med fire birdies, fem bogeys og resten par, og signerte for en innledende 71-runde. Det holder til en delt 18. plass så langt, fem slag bak den svenske lederen Jonathan Åhrgren, og to bak topp-10.

Slaget bak Den Roover følger Stavangers Are Friestad på delt 26. plass, som åpnet med to birdies, tilsvarende mange bogeys samt en lei dobbelbogey. Med Martin Engelsgjerd, også han Stavanger, på seks over par og delt 64. plass, er alle de norske spillerne innenfor cutgrensen etter første runde.

Slaget bak Jonathan Åhgren i tet ligger Lucas Bjerregaard, som leder Nordic Golf League overlegent. Likevel har han ennå ikke vunnet på ECCO Tour. Dansken står riktignok med to seiere på Nordea Tour i år, men har hele seks pallplasser uten seiere på årets ECCO Tour. Forrige turnering kom han nærmere enn noen gang. Da tapte han i omspill i Willis Masters, for nettopp Jonathan Åhgren.

– Det er ingen bad feelings. Jeg tapte for en bedre spiller den dagen. Det var kjipt, men det var ålreit å spille med ham igjen i dag, sa Bjerregaard til eccotour.org etter runden.