Med seier i Honda Classic søndag, vil Rory McIlroy klatre til topps på verdensrankingen. Og med en ledelse på to slag til Harris English og Tom Gillis før siste runde er det mye som tyder på at nord-iren topper verdensrankingen når dagen er omme.

 

Med en up-and-down for birdie fra bunkeren på tredjerundens 18. hull, kunne McIlroy signere for 4 under par, 66 slag. Nå er han i samme posisjon som forrige uke – vinn turneringen og bli den nest yngste spilleren noensinne etter Tiger Woods til å bli verdensener. Mens det forrige uke bare var Hunter Mahan som stod mellom han og toppen av rankingen, er det denne gang fem spillere som ligger fire slag eller færre fra teten. 

 

Tiger Woods tilhører ikke denne gruppen. Tiger begynte omsider å senke et par putter, men ikke på langt nær nok til å klare å holde tritt med teten. Woods gikk de siste 11 hullene uten en eneste birdie, og ligger to under for turneringen og ni bak McIlroy som er 11 under par.

 

– Det er fint å ha en ledelse før morgendagen. Jeg må bare fokusere på hva jeg har gjort hele uken – å treffe fairways og greener. Jeg må være i nuet, og ikke tenke på alt som kan skje. Jeg må bare fokusere på å levere en god score imorgen, sa McIlroy etter lørdagens tredjerunde.

 

Den vanligvis tøffe PGA National-banen har vanligvis vist seg å være en av tourens tøffeste baner. Med lite vind har den denne uken imidlertid vært mye mer lettspilt. Lørdag blåste det omsider opp ut mot ettermiddagen, og mens 9 under par var fredagens laveste score, var Rorys runde på minus fire feltets laveste lørdag.

 

Harris English på andreplass er en av de som er full av beundring for McIlroy.

 

– Rory er utrolig. Jeg har ikke hatt muligheten til å møte ham ennå, men jeg har definitivt fulgt med på ham de siste par årene. Han spiller fantastisk, og det fortjener han. Jeg synes han uten tvil er verdens beste for tiden, og jeg ser frem til i morgen. Han er imponerende.