Ingen husker Rory McIlroys avsluttende runde på 80 slag på Augusta National bedre enn Rory selv, en runde som forvandlet en ledelse på fire slag til et nederland på ti slag. McIlroy innrømmer at han måtte ta til tårene da han ringte sine foreldre den påfølgende dagen.

– De sa jeg kom til å legge det bak meg, men jeg følte det ikke slik. På det tidspunktet følte jeg at det var min eneste sjanse til å vinne The Masters, og jeg blåste det vekk. Det var så mange følelser og tanker som gikk gjennom hodet mitt, men etter et par uker innså jeg at det ville komme flere muligheter.

Noen måneder senere viste 22-åringen at han hadde det som skal til for å vinne en major-turnering, og det med stil. I U.S. Open stod han for det som kanskje var årets bragd på golfbanen, da han ledet turneringen fra start til slutt, og omsider vant med hele åtte slag.

– En del av motivasjonen var å motbevise kritikerne, enten det var media eller folk fra utsiden. Man går på Twitter og leser mange kommentarer. Jeg følte jeg måtte bevise at jeg ikke var den typen spiller som bryter sammen under press. Jeg hater å bruke ordet «choke», men det var nøyaktig hva som skjedde på The Masters. Jeg måtte være ærlig med meg selv, se på meg selv og si «dette trenger jeg å forbedre».

Han sier kjæresten Caroline Wozniaki, verdens beste kvinnelige tennisspiller, har motivert ham til å jobbe hardere.

– Vi innser at vi ikke kommer til å se hverandre uke etter uke. En tenniskarriere er mye kortere enn i golf, så de må gi alt de ti årene de spiller. Hun jobber definitivt hardere enn det jeg gjør. Det er en stor insipirasjon for meg å se hvor dedikert hun er. 

Rory slår i gang sin sesong i Abu Dhabi neste måned, men ser allerede frem til The Masters i april. Der håper han på hevn.

– Jeg føler det samme som jeg gjorde før U.S. Open, at jeg har noe å bevise. Det fungerer som ekstra motivasjon for meg. Kanskje får jeg hevnen min, det vil veie opp for det som skjedde.

(Kilde: golf365)