Uken før The Open Championship kom sjokkbeskjeden fra Rory McIlroy om at han hadde røket leddbåndet i ankelen, etter et uhell på fotballbanen. En lege Norsk Golf pratet med sa restitusjonstiden ved totalruptur av leddbåndet vanligvis er fra seks til tolv uker – noe som ville bety at Rory måtte stå  over årets siste majorturnering, PGA Championship på Whistling Straits 12. til 16. august.

Les også: Haugsrud om Rory:- Det går jo ikke an! 

Den siste uken har imidlertid hovedpersonen selv gitt håp om et snarlig comeback. Torsdag publiserte han et bilde hvor han slo driveren på rangen, med tilhørende tekst: «Føles bra å slå driveren igjen!». Fredag publiserte han et bilde fra innsiden av sitt privatfly, med noen kryptiske «emoji-ikoner» som viste at han nå var på vei fra Portugal til USA.

Spekulasjonene begynte raskt å svirre om det var snakk om et comeback på Whistling Straits, og fredag kveld kom PGA of America med bekreftelsen på Twitter. De skriver:

«På første tee klokken 13.20 (20.20 norsk tid journ. anm.) på torsdag – Rory McIlroy, Jordan Spieth og Zach Johnson».

Rory McIlroy var raskt ute med å retweete beskjeden.

Dermed får vi se verdens to beste golfspillere i duell på Whistling Straits, når McIlroy skal forsøke å forsvare fjorårstrofeet.

Turneringen sendes på Viasat Golf, alle runder fra klokken 20.00.