Rory la ut bildet over på sin Facebook-profil mandag formiddag, med teksten:

– Avrevet leddbånd i ankelen og tilhørende skade i leddkapselen etter å ha spilt fotball med venner på lørdag. Fortsetter å vurdere skadeomfanget og behandlingsplan dag for dag. Rehabiliteringen har allerede begynt. Jobber hardt for å komme tilbake så raskt jeg kan, skriver McIlroy.

De 72 første timene er avgjørende i å avgjøre skadeomfanget ved røket leddbånd, og McIlroy skal gjennom nye undersøkelser mandag. En talsperson av verdenseneren sier det er «ti prosent sjanse for at han spiller The Open».

Kilder Norsk Golf har vært i kontakt med sier avrevet leddbånd vanligvis forårsakes ved kraftig overtråkk.

Ved totalruptur er restitusjonstiden fra seks til tolv uker. Det betyr i så fall at Rory også går glipp av årets siste major PGA Championship på Whistling Straits 12. til 16. august.

Rory var en av storfavorittene før The Open Championship på St Andrews. Han har allerede vunnet to turneringer i år, og står med topp-10 plasseringer i årets to første majorer.

Sist gang The Open ble spilt på St Andrews delte han tredjeplassen. Den gang tangerte han banerekorden på ni under par (63) i åpningsrunden.

Dermed er døren åpnet for en ny verdensener i løpet av sommeren. Jordan Spieth har spist innpå Rorys forsprang de siste månedene, og er nå kun 1,85 poeng bak McIlroy på verdensrankingen. Spieth har allerede vunnet årets to første majorer, The Masters og U.S. Open.