Med seks slag opp til toppen som utgangspunkt for dagen, klarte Tiger Woods å levere en solid sluttspurt under søndagens avslutningsrunde i Sydney. Dessverre for Tiger var skadene som hadde blitt gjort under lørdagens 75-runde akkurat litt for store til å rette opp. Med fem birdies, en eagle og to bogeys for dagen endte han fem under par for runden (67), og to bak seiersherren Greg Chalmers. Dette var Chalmers andre seier i turneringen.

 

Skadefri 

Selv om det bare er seier som er godt nok for Tiger, må helgens tredjeplass likevel ses på som et høydepunkt i det som har vært en mildt sagt laber sesong. Woods ga seg selv sin beste mulighet til å vinne hele året, men da det kom to bogeys på scorekortet virket løpet å være kjørt. 

 

– Det var to hull på de siste ni, pluss elendig putting i går som hindret meg i å vinne, sa Tiger etter runden. 

På det 14. par 5-hullet sørget han for fornyet spenning da han chippet inn for eagle. Derfra måtte det tre birdies til på de fire siste hullene. Det ble bare en. Likevel følte han at han hadde mye å smile for denne uken. Spesielt at kroppen har klart fire nye runder uten problem.

 

– Kroppen føltes veldig bra. Det er deilig å endelig være helt skadefri.

 

Med ni hull igjen å spille var Tiger kun to slag bak teten. Men på det 280 meter lange 13. hullet, et typisk birdiehull skulle han bli hardt straffet for sitt aggressive spill. Tiger dro opp driveren og gikk for green, men utslaget endte nesten 50 meter til høyre. Tidligere denne uken har han lagt seg opp med sin 3-wood, og gjort birdie.

 

– Jeg skulle ikke ha gått for den. Det var et vanskelig utslag fordi jeg var midt mellom to køller. Driver er for mye og 3-wood er for lite. Jeg forsøkt å slå en stor slice, men jeg burde bare lagt meg opp. Dessverre tok jeg feil avgjørelse, og det kostet meg ett slag. Til slutt var det to dårlige utslag på back nine som kostet meg, reflekterte Woods over sin egen runde.

 

«Stingeren» er tilbake

Tiger har det siste året gjennomgått en grundig svingoverhaling med sin nye trener Sean Foley. Tiger har utviklet en mer kompakt og sentrert sving, men han har samtidig mistet det som var ett av hans mest trofaste slagene gjennom 14 major-titler: «stingeren» – et lavt og penetrerende slag som borer seg gjennom luften som en geværkule. Denne uken var den endelig tilbake.

 

– Slik svingen har blitt nå klarer jeg å slå den igjen. Jeg har ikke klart det tidligere, sa Tiger.

Også spillepartneren hans på søndag, Aaron Baddeley la merke til at Tigers gamle signaturslag var tilbake.

 

– Han hadde stingeren tilbake. Det er alltid et klart tegn på at han spiller bra, sa han.

 

Neste uke er det duket for Presidents Cup, lagkonkurransen mellom USA og resten av verden utenom Europa. Seks av de ti spillerne som endte topp-ti i Sydney skal være med i turneringen. Amerikanernes kaptein Fred Couples puster nok ekstra lettet ut etter at Tiger spilte bra i helgen. Woods fikk nemlig et «kapteins pick» fremfor Keegan Bradley som vant PGA Championship tidligere i år, en avgjørelse han har blitt kraftig kritisert for. 

 

Var helgens tredjeplass begynnelsen på Tigers comeback? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!


Høydepunkter

 

 

Kilde: Golf.com/Golf Channel/ESPN