THE MASTERS//

Scheffler hjem til nytt liv: – Alle sier at det endrer alt

Scottie Scheffler (27) parkerte alle og ble den fjerde yngste spilleren som har vunnet The Masters to ganger. Nå skal han hjem for å bli far.

Scottie Scheffler slipper endelig jubelen løs på den 18. greenen på Augusta National søndag.
Publisert Sist oppdatert

AUGUSTA (Norsk Golf): – Du kommer til å få meg til å gråte her. Det er vanskelig nok å sette ord på hva det betyr å vinne denne turneringen igjen. Og jeg kan virkelig ikke beskrive hva det vil bety å bli far. 

Scottie Scheffler satt med tårer i øynene i Butler Cabin, og holdt tilbake så godt han kunne på pressekonferansen også. 27-åringen er normalt ikke den som viser mest følelser. Men søndag ble han den fjerde yngste golfspilleren som vinner The Masters to ganger, etter Jack Nicklaus, Seve Ballesteros og Tiger Woods

– Det har vært en lang uke, sier han. – Nå ser jeg bare frem til å komme hjem.

Prioriteringene endres

– Jeg skal dra hjem og nyte denne seieren i kveld. Så skal jeg glede meg over fødselen til mitt første barn. Jeg vil fortsatt elske å konkurrere, men prioriteringene mine vil snart endre seg. 

– Sønnen eller datteren min vil være hovedprioritet, sammen med kona mi, så kommer golf etter det, sier Masters-vinneren. 

Da Scheffler vant sin første Masters-triumf på Augusta National for to år siden, skulle han ut med en tre slags ledelse på finalerunden. Den morgenen brøt han sammen i kona Merediths armer. Han følte seg ikke klar for å håndtere presset som ventet. 

Men Scottie var klar. Og han er fortsatt klar, selv om Meredith ikke kunne være her for å støtte ham denne gangen. 

Hun venter høygravid hjemme i Dallas. Terminen er først senere i måneden, men Scheffler gjorde det klart før turneringen at kom til å trekke seg hvis fødselen satte i gang.

Det ble heldigvis ikke nødvendig. Og da var det heller ingen andre som kunne stoppe den suverene verdenseneren.

Det ble en følelsesladet feiring for Scheffler, som helt fram til turneringen kunne trukket seg i påvente av sitt barns fødsel.

Satte nøkkelputter

– Jeg gjorde mitt beste for å holde meg rolig der ute i dag. Jeg prøvde å være tålmodig hele veien, og klarte å slå noen viktige slag og sette noen nøkkelputter for å holde runden i gang, forteller Scheffler.

Denne gangen hadde han bare ett slag å gå på før de siste 18 hullene. Likevel virket han vanskeligere å ta igjen enn for to år siden. 

Birdiene har vært få på Augusta National denne uken, og Scheffler har samlet mye erfaring på sine to år på verdenstoppen. Før søndagens runde hadde han ikke gått én runde over par i en offisiell turnering siden august i fjor. 

Det gjorde han ikke denne gangen heller. Han avsluttet fjerderunden på 68 slag, 11 under totalt, fire slag foran Ludvig Åberg på andreplass.

– Jeg ville virkelig vinne i dag. Men dette er ingen enkel bane å forsvare en ledelse på. Du kan ikke spille for defensivt. Du må sette ballen på riktig sted og slå virkelig gode golfslag. 

– Fra hull 8 og utover spilte jeg virkelig god golf, bekrefter Scheffler.

Max Homa (t.v.) og Ludvig Åberg takker hverandre for runden. Svensken leverte en kanonturnering.

Fight på frontnine

Før hull 8 så det faktisk ut som om denne perfekte Masters-søndagen med sol, varme og lite vind skulle bli en historisk thriller. 

I løpet av frontnine var alle fire spillerne i de to siste gruppene – Scottie Scheffler, Collin Morikawa, Max Homa og Ludvig Åberg – seks under par på ulike tidspunkt.

Men så trykket Scheffler inn gasspedalen. Og da kjørte de tre utfordrerne av veien.

  • Morikawa, som spilte sammen med Scheffler, var den første som falt av lasset. Han gikk av nieren med dobbeltbogey, gjorde par på 10, og satte deretter andreslaget i vannet på 11.
  • Åberg var den neste utfor kanten. Også han fant vannet på hull 11, måtte ta straffen sin og droppe, gikk av med en dobbeltbogey og var plutselig fire bak. 
  • Og til slutt var det Homa. Han var den siste som hadde kontakt med Scheffler, helt til utslaget på 12 – det korte par-3 hullet i Amen Corner – fløy over greenen og spratt inn i buskene.
Scottie Scheffler med vinnertroféet og sin andre grønne jakke. Han henter også hjem nærmere 40 millioner kroner for seieren.

Bare én vinner

Derfra og inn var det bare en vinner. For å vise hvem som er sjefen, la Scheffler inn tre nye birdier på 13, 14 og 16. Det endte som en maktdemonstrasjon.

– Jeg visste hvilken vei det gikk, sier Åberg, som med sin avsluttende 69-runde kapret en sterk andreplass i sin majordebut, sju under totalt, fire bak verdenseneren.

– Jeg har alltid et blikk på ledertavlen for å vite hva jeg må gjøre, forteller han. – Og akkurat nå er det Schefflers navn som ofte går igjen der oppe. Han er en utrolig spiller, og han viser det igjen og igjen. Han gjør oss andre bedre.

Millioner av tv-seere og titusener av patrons i Augusta fikk denne uken en ny bekreftelse på svenskens talent. Også Masters-vinneren har også gode ord til den 24-årige kometen.

– Ludvig spilte flott i dag, sier Scottie Scheffler. 

– Han utfordret meg på de siste ni hullene. Jeg følte meg aldri ordentlig trygg. Som ethvert menneske begynner også jeg å tenke. Vi er der ute i fire, fem timer. Det er umulig å holde seg i øyeblikket hele tiden. Så jeg var heldig som klarte å holde ham unna mot slutten.

– Hva skal du nå?

– Nå skal jeg bare hjem, smiler Masters-vinneren. – Forhåpentligvis får jeg litt søvn før jeg får et par måneder uten. Alle sier at det endrer alt å få barn, at det er det mest spesielle i verden. Jeg bare gleder meg. 

Her er resultatene

 

 

Powered by Labrador CMS