Det er nå ett år siden store deler av den vestlige verden stengte ned som følge av korona-pandemien. Den samme uken kjempet Viktor Hovland i toppen etter sin første PGA Tour-opptreden på TPC Sawgrass, men turneringen ble avlyst etter første runde, i likhet med alle turneringer de neste par månedene.

Denne uken får han en ny mulighet i det som blir kalt for golfens «femte major», og det er bare å glede seg:

Eurosport Golf avslører nå at alle slagene til Hovland blir sendt i en egen Hovland-sending på GOLFTV når turneringen braker løs.

Hovland er også med i PGA Tours «featured groups» sammen med Justin Thomas og Patrick Cantlay de to første rundene. Trioen slår ut klokken 13.29 norsk tid torsdag og 18.49 fredag.

 

Dermed får det norske golfpublikummet endelig det de ønsker seg. Norsk Golf fikk nylig tall fra PGA Tour som viser at det ikke er noen overdrivelse å si at det herjer en «Hovland-feber» i Norge.

Blant statistikken PGA Tour kunne vise til, er Hovland 130 prosent mer populær enn den nest mest populære spilleren på pgatour.com sin leaderboard-tjeneste «TOURCast», og på verdensbasis øker Hovland trafikken på strømmetjenesten GOLFTV med opptil seks-gangeren (!) når han er i feltet.

Her er tallene som bekrefter Hovland-feberen i Norge: – Det er jo helt vilt!

Det er garantert en revansjesugen Hovland som pegger opp på TPC Sawgrass denne uken. Etter å ha levert topplasseringer på løpende bånd de siste ukene fikk han seg en ordentlig smell i helgens Arnold Palmer Invitational med runder på 77 og 78 slag. Med delt 49.-plass opprettholdt han likevel sin cut-rekke med 22 klarte cuter på rad, flest på PGA-touren sammen med Xander Schauffele.

Norsk Golf kommer tilbake med mer når denne ukens starttider og TV-tider publiseres.