Nick Watney ble for tøff på Bethpage Black denne helgen, men vår spanske venn El Niño er allikevel formspilleren på PGA Tour. Forrige helg vant han Wyndham Championship, en seier som sendte ham inn på Ryder Cup laget til Medinah i slutten av september. For ikke lengde siden sa Garcia at han manglet spillet som skulle til for å vinne en major. Nå har han plutselig veldig mye å spille for allikevel. 

Dette har han i bagen.

Driver – TaylorMade R11S, 9° med Mitsubishi Diamana 103X skaft.

Fairwaywood – TaylorMade Rocketballz 15° med Mitsubishi Diamana ´ahina 70X skaft og TaylorMade Burner Superfast 2.0 18° med Mitsubishi Diamana 103X skaft.

Jern – TaylorMade TP Forged 3-PW med Nippon NS Pro Modus3 skaft.

Wedger – TaylorMade ATV 50° og 58° med Nippon NS Pro Modus3 skaft.

Putter – TaylorMade Ghost Tour MA-81 (Maranello).

Ball – TaylorMade Penta TP.

Sko – Adidas Crossflex.

Adidas har to skomodeller på gang som er veldig annerledes fra noe de har laget tidligere. Crossflex ble altså brukt av Garcia i helgen. Den er bygget som en joggesko med fokus på lav vekt og god demping. Å spille golf med lette sko kan være veldig bra for føttene men grep kan være et problem. Adidas mener de har løst det med sine 96 faste knotter under Crossflex. Den er faktisk vanntett og kan være et alternativ også på norske baner. Den andre modellen som lanseres i disse tider heter Puremotion. Den bygger på «barfotprinsippet» som vi har sett i Vivo Barefoot og True Linkswear og er en helt annen type sko enn Crossflex. Begge er spennende modeller. Vi får se om denne typen sko får bedre fotfeste på det norske markedet i 2013. Vi er ganske tradisjonelle, ECCO Street er det dristigste man finner på norske baner og sko med spikes dominerer fremdeles.

MODERNE: Sergio Garcia sverger til Adidas sine Crossflex-sko. (Foto: Adidas Golf)