Det er ingen enkel jobb å drive golfbane i Norge, og greenkeepere må takle alskens utfordringer fra naturen for å holde golfspillerne fornøyde. Kulde, isbrann, nedbør, kort sesong, sopp, ugress,…ja, listen er lang over potensielle problemer en banearbeider står overfor i løpet av en golfsesong.

Noe lignende hva som har foregått på Stavanger Golfklubb de siste ti årene har vi imidlertid aldri hørt om.

Mandag lød i hovedoppslaget i Rogalands Avis som følger:

«Gjør fra seg i golfhull»!

Det var før NM i 2005 at greenkeeperne ved Stavanger Golfklubb fant menneskeavføring og toalettpapir i to golfhull. Siden den gang har klubben måttet fjerne avføring nesten hver uke. 

– Heldigvis for spillerne ble avføringen den gang oppdaget før en gruppe slo ut, og det er en stund siden personen har gjort fra seg oppi koppen. Nå finner vi som oftest ekskrementene ved utslagsstedene, like inntil turstien som går rundt, sier greenkeeper Frode Jørmeland til Rogalands Avis.

Den mystiske «Dridaren» legger igjen sitt visittkort om nettene, og personen er ennå ikke identifisert. Han har tydeligvis ikke planer om å avsløre sin identitet med det første.

I et forsøk på å skremme han vekk monterte klubben to lyskastere ved de to mest benyttede stedene. Kort tid etter var lampen vekk.

– Personen som skiter klatret faktisk høyt opp i et tre like ved utslagsstedet. Han ålte seg langt ut på en gren og demonterte like godt hele kampen. Hvordan han klarte det kunststykket uten å slå seg fordervet er en gåte forteller Jørmeland.

Daglig leder i klubben, Steinar Fløisvik har ingen formening om hvilken person som står bak gjødslingen av banen.

– Vår tanke er at det kan være en som av ukjent grunn skulle bære nag til oss eller golfsporten. Alternativt kan personen ha en fetisj eller være mentalt tilbakestående. Vi vet rett og slett ikke, sier Fløysvik til Rogalands Avis.

Les den elleville historien i sin helhet her. Se TV2 sitt innslag om hendelsen her.