Runde 4

Av: Erik Pettersen:

Søndag viste Espen Kofstad hvorfor han blir kalt Norges beste golfspiller for øyeblikket. Med tre birdies og bare en bogey, avsluttet 25-åringen med en sterk 70-runde under tredje runden i Challenge de Catalunya.

Totalt endte han ti under par, på en delt syvendeplass, på Golf la Graiera-banen i Spania. 

Ifølge Kofstad selv, kunne det gått enda bedre i dag dersom han hadde hatt flyt på de spanske greenene. 

– Jeg spilte bra, veldig bra fra tee til green, men fikk ikke i nok putter. Slo de bra men de gikk ikke i, sier han til Norsk Golf.

Leaderboard Challenge de Catalunya

De siste månedene har Espen slitt med skadeproblemer i rygg og håndledd, men til tross for dette har han greid å spille seg til en tiendeplass på pengelisten. De 15 øverste kvalifiserer til Europatouren 2013. De neste fem får en begrenset plass på neste års Europatour. 

Denne helgen fikk Kofstad 4240 euro i premiepenger, og har dermed spilt inn nesten 70.000 euro med fire turneringer igjen å spille. Han ligger på tiendeplass sammenlagt etter denne ukens innsats

– Sjansene er store nå, nesten umulig å falle utenfor top 20, sier Espen. 

Knut Børsheim kom på sisteplass av de som greide cutten denne uken. Han avsluttet turneringen med en skuffende 77-runde, og havnet 3 over par totalt. For jobben tjente Børsheim 384 euro.

Christian Aronsen og Elias Bertheussen misset cuten.

– – – – – –

Runde 3

Av: Erik Pettersen:

Den tredje runden av Challenge de Catalunya i Spania, har blitt avlyst på grunn av regn. Det betyr at det norske håpet, Espen Kofstad nå er én solid runde unna en plassering som kan sikre ham fast plass på Europatouren til neste år. Etter to runder er Losby-spilleren åtte slag under par, to slag bak Jeppe Huldahl fra Danmark, som leder Challenge Tour-turneringen.

Dermed er Kofstad i angrepsposisjon før helgen, på en delt femteplass, sammen med svenske Pelle Edberg og Robert Dinwidde fra England. 

Som følge av den uventede fridagen har mange av spillerne vært samlet foran tv-skjermene for å se de aller største stjernene i aksjon på Ryder Cup, melder Europeantour.com.

– – – – – –

Runde 2

Av: Erik Pettersen:

Etter gårsdagens kanonåpning med en runde seks under par under Challenge de Catalunya i Spania, fulgte Espen Kofstad opp fredag med en respektabel 70-runde, to under par. Losby-spilleren er dermed åtte under totalt, to slag bak danske Jeppe Huldahl. 

Dagens runde ble unnagjort med fire birdies og to bogeys i regnet. .

– Runden var fin. Jeg spilte veldig bra hele dagen, best når det regnet som mest, sier Kofstad til Norsk Golf.

25-åringen fikk bogey på hull 7, som er et par 5 hull, med andre ord vanligvis en birdiemulighet for de beste spillerne.

Dermed er Kofstad i angrepsposisjon før helgen, på en delt femteplass, sammen med svenske Pelle Edberg og Robert Dinwidde fra England

– Det er et ganske tricky utslag. Jeg misset fairway og spratt inn mellom to trær så jeg måtte sidelengs ut. Det er et langt par 5, umulig å nå i 2 slag, sier Kofstad

Tenker du noe på pengeliste og sammenlagtplasseringer når du spiller slike turneringer?

– Tenker ikke på pengelista nei, kan ikke det. Jeg må bare spille mitt spill, avslutter Kofstad.

De siste månedene har Espen slitt med skadeproblemer i rygg og håndledd, men til tross for dette har han greid å spille seg til en tiendeplass på pengelisten. De 15 øverste kvalifiserer til Europatouren 2013. Med fem turneringer igjen kan han langt på vei sikre Europatour-plass neste sesong dersom han forsetter det gode spillet gjennom helgen. Ser man på pengelisten fra fjorårets Challenge Tour, vil det trolig være nok for Kofstad å få en topp fem-plassering denne helgen.

Knut Børsheim skjerpet seg i dag etter en dårlig start. I dag gikk han fire slag under par, og ligger dermed to under totalt, som i skrivende stund er innenfor cut-grensen.

Christian Aronsen og Elias Bertheussen fikk det dessverre ikke helt til å stemme torsdag, og mye skal til for at de greier cutten denne helgen.

– – – – – –

Runde 1

Espen Kofstad, Knut Børsheim, Christian Aronsen og Elias Bertheussen er i aksjon i Spania på Challenge Tour denne uken, og etter torsdagens åpningsrunde er det ikke overraskende førstnevte som er kommet best i gang på Golf La Graiera i Tarragona.

Espen Kofstad har hatt noen turbulente uker med smerter i både rygg og håndledd, men holder likevel 10. plassen på pengelisten. Mye spenning har vært knyttet til hvordan han ville svare etter forrige ukes missede cut i Frankrike. Torsdag viste han at det var liten grunn til bekymring hva formen angår.

Med syv birdies, en bogey og resten par kunne Losby-golferen signere for en sterk 66-runde. Det gir ham en delt tredjeplass så langt sammen med fire andre spillere, to slag bak den danske lederen Jeppe Huldahl. Og viktigst av alt for Kofstad – ingen smerter foreløpig.

– Spilte bra, og puttet utrolig fint i dag. Jeg rullet ballen nice! Kroppen føles fin, og hadde ingen store problemer oppsummerte Kofstad runden overfor Norsk Golf.

En topp 5-plassering denne uken er det som skal til for å nå fjorårstotalen som sikret en topp 15-plassering på pengelisten. Etter ukens turnering gjenstår bare fire turneringer av årets Challenge Tour. Kofstad opplyser om at han står over neste ukens ALLIANZ Open de Lyon. Etter et tett kampprogram, har han bestemt seg for å gi kroppen litt pusterom før sesongens tre siste turneringer.

Det har dessverre ikke gått like bra for våre andre norske håp i Spania så langt. Nest best av de norske er Knut Børsheim og Christian Aronsen på delt 91. plass, to over par og tre slag bak den foreløpige cutstreken. 

Ytterlige tre slag bak følger Elias Bertheussen på 119. plass og fem over par. Trønderen har i likhet med både Kofstad og Aronsen slitt med skader i år, og spiller sin første Challenge Tour-turnering på en halvannen måned.