Losby-golferen kom med beskjeden om at han står over turneringen på sin Twitter-profil:

 

– Jeg har tatt avgjørelsen om å ikke spille i Spania neste uke på grunn av skaden. Uansett hvor hardt jeg jobber blir det ikke bedre. Frustrerende, skriver han.

 

Kofstad var forrige uke med Team Norway på treningssamling på Valderrama i Spania. De siste dagene ble det spilt en turnering over tre runder, men også der måtte Kofstad stå over på grunn av skaden.

 

Les også: Ustabil rygg før sesongstart 

 

Kofstad har vært plaget av en vond rygg de siste to sesongene. Smertene har vært både i nakke, nedre rygg og hofteparti. Kofstad forteller til Norsk Golf tirsdag at han sliter med å komme til bunns i problemet, men har fått vite fra legene at skjevheter i kroppen og muskulaturen fører til smerter som forplanter seg i hele kroppen. Smertene har tidvis vært nesten uholdbare.

 

– Det er ekstremt frustrerende å ikke vite hva jeg skal gjøre. Det er ikke akkurat den starten på året jeg hadde sett for meg. Under forrige turnering tok jeg mye smertestillende, og i helgen måtte jeg bare ligge langflat på madrassen. Per nå er jeg ute på ubestemt tid, sier en frustrert Kofstad til Norsk Golf.

 

– Gjør det vondt først når du skal slå et golfslag?

 

– Akkurat nå gjør det vondt bare å stå, sier Kofstad.

 

Kofstad fortalte Norsk Golf i mars at skadene har kommet som følge av overtrening.

 

– Smertene kommer rett og slett fordi jeg trener så mye golf. Golf er jo ikke den beste sporten for ryggen når man trener så mye på den samme bevegelsen hele tiden, sa Kofstad.

 

Etter neste ukes turnering har han to uker på å bli frisk til årets fjerde Challenge Tour-turnering, Madeira Islands Open. Med misset cut i årets to første turneringer, har han dermed ennå til gode å få navnet sitt på Challenge Tours Order of Merit-liste for 2014.