TOURSVEIPET//

Skarpnord best av de norske

Celine Borge fikk en strålende start i helgens majorturnering. Og på DP World Tour var Espen Kofstad lenge med i tetkampen. Men det var Marianne Skarpnord som satt igjen med det beste norske resultatet av «de øvrige norske».

Marianne Skarpnord endte på 18.-plass i Tsjekkia.
Publisert Sist oppdatert

Det er flere norske golfproffer enn Viktor Hovland, Kristoffer Reitan, Andreas Halvorsen og Mats Ege i aksjon denne uka. Kjenningsmelodien for flere av dem var som følger; god start, men vanskelig slutt.

Etter en åpningsrunde på 71 slag ble det mer av det samme på runde to for Celine Borge. 25-åringen leverte prikkfri golf fra hull 10 til 18, og med to birdier i tillegg til sju par, klatret hun opp til 18.-plass etter at tre bogeyer på de fem første hullene satte henne tilbake.

Celine Borge spiller majorturneringen PGA championship denne uken.

Dag tre ble dessverre ikke slik Borge måtte ha ønsket, for etter to bogeyer i løpet av de første tre hullene, ble det en krevende major-lørdag.

 Én fattig birdie greide ikke å gjøre opp for ytterligere tre bogeyer. Og etter en trippelbogey på hull 17, endte det til slutt med en runde på 79 slag (+7) for Borge.

Borge avsluttet turneringen med en 74-runde på søndag, og spilte seg med det åtte plasser opp, til det som i skrivende stund ser ut til å bli en 47.-plass med en totalscore på +9.

Her er ledertavlen


Espen Kofstad startet godt, men avsluttet svakt i Nederland.

Kofstad-søndag med bismak

På andre siden av Atlanteren var Espen Kofstad i ferd med å spille seg inn i tetkampen på DP World Tour på både først og andre spilledag. Kofstad innledet turneringen med en bogey, men slo tilbake med birdie på de to neste hullene. Totalt inneholdt hans 67-runde seks birdier og to bogeyer.

Oslo-spilleren startet strålende også på fredag, og så ut til å avansere ytterligere på ledertavlen, noe som birdier på hull 3, 5, 8 og 11 sørget for. Uten trippelbogey på hull 14, ville Kofstad høyst sannsynlig vært blant de tre beste etter halvspilt turnering.

Lørdagens moving day ble en tung dag, med fire bogeyer og én dobbelbogey. Dermed +3 for dagen (74 slag), og et aldri så lite ras på ledertavlen.

– Det er ikke mye å si annet enn at det var litt dårlige marginer på en tøff bane. Jeg føler jeg spiller bedre og bedre hver uke nå, så jeg tar med meg at store deler av spillet er bra, så går jeg for en syk runde i morgen, sier Kofstad til Norsk Golf sent lørdag ettermiddag.

Men avslutningen på turneringen ble langt fra slik Kofstad hadde tenkt. Etter en sisterunde på 77 slag med blant annet to dobbelbogeyer, falt Kofstad ytterligere på ledertavlen, og endte til slutt på 60.-plass.

Kristian Krogh Johannessen er også blant de 155 deltakerne i Amsterdam. Han misset kutten etter runder på 72 og 78 slag.

Her er ledertavlen


Ventura misset kutten

Kristoffer Ventura misset kutten på Korn Ferry tour.

Også Kristoffer Ventura fikk en god start Korn Ferry-touren denne uka da han åpnet med en 67-runde, fem under par, i Complience Solutions Championship. Etter åpningsrunden lå Ventura på 21.-plass med god styringsfart mot greid kutt, men slik skulle det ikke gå.

Fredagens runde fikk en trå start med tre bogeyer på de første hullene, og det greide aldri Ventura å hente inn igjen. 75-runden gjorde at Ventura misset kutten med tre slag.

Ventura, som nettopp ble tatt ut til OL i Paris senere i sommer, har over lengre tid spilt god golf.

Her er ledertavlen


Skarpnord best av de norske

Marianne Skarpnord ble beste nordmann på 18.-plass i Tsjekkia.

På Ladies european tour (LET) glimrer Madelene Stavnar med sitt fravær, men i hennes fravær var det en rutinert ringrev som stod frem.

Etter en åpningsrunde på 67 slag( -5) lå Marianne Skarpnord på 5.-plass etter den første av tre runder i Czech ladies open. Skarpnord greide ikke å følge opp på lørdag, og etter en andrerunde seks slag dårligere enn den første (73 slag), falt Skarpnord til delt 19.-plass på ledertavlen.

Etter en sisterunde på 69 slag avanserte mossejenta én plass, og endte til slutt på 18.-plass, og ble med det beste nordmann.

Kun to nordmenn greide kutten. Den andre, Dorthea Forbrigd, leverte runder på 71, 69 og 71 slag, og endte med det på 33.-plass. 

Av de øvrige norske så også Maiken Bing Paulsen ut til å greie kutten etter en åpningsrunde på 70 slag (-2), men etter lørdagens 76-runde manglet hun to slag på å greie akkurat dét. 

Michelle Forsland greide ikke kutten etter runder på 78 og 77 slag.

Ledertavlen


Nordvik til topps i Sverige

Rikke Nordvik vant i Sverige.

I det som ser ut til å bli en svært god norsk uke på touren, skal det også nevnes at Rikke Nordvik torsdag gikk helt til topps i NSGK Open i Sverige.

Stavanger-golferen, som nylig kom tilbake etter sin college-karriere ved Rutgers University i USA, sikret seg seieren etter to runder på henholdsvis 69 og 66 slag på Norrköping Söderköping GK. 

Nordvik var bogeyfri på andrerunden og vant til slutt med hele seks slags margin. 

Her er resultater

Powered by Labrador CMS