Det ble en regntung, men spennende avslutning av årets norgesmesterskap for juniorer, der det ble seiere med ett slags margin i begge klasser.

 

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) har ledet turneringen siden åpningsrunden, og startet torsdagens avslutningsrunde med en luke på to slag til andremann Petter Mikalsen. Luken forsvant imidlertid raskt da Krogh bokførte fire bogeys på de seks første hullene.

 

Derfra skulle han reise seg mesterlig.

 

Med tre birdies og åtte par på de neste 11 hullene, hadde han råd til en bogey på hull 18 for å vinne med ett slag på Losbys Fredrik Hansen Jullum. Petter Mikalsen endte til slutt på tredjeplass. Derfra må vi seks slag ned for å finne nestemann, Kristoffer Ventura på fjerdeplass. Krogh Johannessen endte forøvrig som den eneste spilleren i feltet under par.

 

I jenteklassen ble det også et spennende klimaks på turneringen. Nicoline Skaug startet dagen i delt ledelse med Annette Lyche, men skaffet seg en luke med to birdies på de tre første hullene, samtidig som Lyche åpnet med to bogeys og en birdie. Derfra og inn var fire bogeys og resten par nok til å få jobben gjort for Skaug, som dermed forsvarte fjorårstrofeet på Miklagard. Oslo-jenta endte til slutt to over par, slaget foran Annette Lyche. Stine Pettersen kapret den siste pallplassen, ytterlige fire slag bak.

 

Ukens junior-NM var en del av Titleist Tour. Petter Mikalsen sin tredjeplass holdt til å styrke hans soleklare ledelse på toppen av Order of Merit-listen. Nicoline Skaug og Stine Pettersen klatret opp til 1. og 2. plass på jentenes OoM, og henviste dermed lederen ved starten av uken, Marthe Wold til tredjeplass.

 

Neste turnering på Titleist Tour-programmet spilles fra 17. til 18. august på Arendal og omegn GK. Etter den gjenstår kun en turnering, før finalen på Kragerø i slutten av september.

 

Norsk Golf gratulerer Nicoline Skaug og Kristian Krogh Johannessen med seieren.


– – – – – 

 

Runde 2

Nicoline Skaug har fått selskap i ledelsen i junior-NM. Blant guttene har Kristian Krogh Johannessen skaffet seg luke.

En runde på en under par var nok for Kristian Krogh Johannessen til å skaffe seg en ledelse på to slag på Stavangers Petter Mikalsen før torsdagens avslutningsrunde av junior-NM på Larvik GK.

 

Johannessen åpnet dagen med bogey, men reiste seg etter det og noterte fire birdies og to bogeys på de resterende hullene. Med 71 slag på scorekortet, ett slag dårligere enn åpningsrunden, ligger han nå tre under par.71 slag var feltets laveste score onsdag.

 

Losbys Fredrik Hansen Jullum gikk også på 71 slag, og har i praksis sikret seg en plass på pallen. Nærmeste utfordrer er Andreas Halvorsen, Mathias Bunæs, Atle Ruden og Kristoffer Ventura som alle deler fjerdeplassen syv slag bak.

 

Blant jentene var Bærum Golfklubbs Annette Lyche dagens store navn. Lyche reiste seg etter åpningsrunden på 76, og bedret onsdagens score med åtte skag. Hennes 68-runde inneholdt fem birdies og en bogey, og tok henne tilbake til par for turneringen. Runden er forøvrig feltets eneste score på 60-tallet så langt i junior-NM. Heller ikke i gutteklassen har noen kommet seg ned på 60-tallet ennå.

 

Lyche deler ledelsen sammen med lederen fra første runde Nicoline Skaug. Den regjerende juniornorgesmesteren gikk på par for andre dag på rad. Lederballen mellom Lyche og Skaug blir nok en ren seierskamp. De to har en luke på seks slag til neste jente, Marthe Wold på tredjeplass.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Tirsdag gikk startskuddet for årets norgesmesterskap for juniorer. Der leder fjorårsmesteren jenteklassen, mens ledelsen deles i gutteklassen.

Nicoline Skaug har gitt seg selv en god mulighet til å vinne sitt andre junior-NM på rad, etter at hun tirsdag åpnet med en runde på par på Larvik Golfklubb.

 

Skaug, som nettopp sikret tredjeplass i NM på sin hjemmebane Oslo GK, noterte tre birdies og tre bogeys i løpet av runden. Med birdie på det avsluttende par 5-hullet sikret hun en to slags ledelse på Maria Tønnessen (Grimstad GK). Ytterlige ett slag bak er Stina Resen (Oslo GK) på tredjeplass. Lederen av Titleist Tour Order of Merit, Marthe Wold (Stavanger GK) åpnet med en 78-runde (+6), og ligger alene på 8. plass.

 

Også i gutteklassen hevder forhåndsfavorittene seg i toppen. Lederen av Order of Merit, Petter Mikalsen (Stavanger GK) deler ledelsen med Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen. Med to under par har landslagsduoen bygget seg opp et forsprang på to slag på Kristoffer Ventura (Moss & Rygge). Ventura imponerte nylig i norgesmesterskapet på Bogstad, hvor han sikret en sterk tredjeplass. Formsterke Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) er også med i miksen på Larvik GK alene på fjerdeplass.