Viktor Hovlands siste par uker illustrerer hvor fort det svinger i golf. Bare noen dager etter å ha tatt karrierens første PGA Tour-seier på spektakulært vis i Puerto Rico misset han cuten med god margin i Honda Classic i Florida.

Nå er han forhåpentligvis nullstilt igjen når han pegger opp på Bay Hill i Arnold Palmer Invitational torsdag.

Hovland endte på 40.-plass i fjorårets utgave av turneringen med en totalscore på én under par og runder på 74, 70, 73 og 70 slag. Den gang var han fortsatt amatør, og dette var første gang han klarte cuten på PGA-touren. Han har utvilsomt satt seg høyere mål denne uken.

Regjerende mester er Francesco Molinari, som vant turneringen på tolv under par i fjor. De fem siste årene har den gjennomsnittlige vinnerscoren ligger på 15,4 under par, mens cutgrensen har pleid å ligge på rundt én over par.

Bay Hill er en klassisk parkbane med mye vann i spill, der vinden historisk sett har hatt stor innvirkning på vanskelighetsgraden på banen.

Hovland slår ut på hull 10 klokken 18.10 norsk tid torsdag i gruppe med amerikanerne Keith Mitchell og Keegan Bradley. Fredag slår de ut klokken 13.20 på hull 1.

Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV. Eurosports sending starter klokken 20.00.

Følg utviklingen i turneringen her