Etter å ha gått tre strake runder på 70-tallet, leverte Knut Børsheim ukens første runde på 60-tallet i søndagens avslutningsrunde av ISPS Handa Wales Open på Celtic Manor Resort.

 

Med 68 slag, tre under par klatret bergenseren 23 plasser opp leaderboardet opp til delt 42. plass på +5 sammenlagt. Runden var forøvrig feltets 5. beste runde søndag.

 

Etter en noe opp-og-ned-start på runden med tre bogeys, to birdies og fire par på de første ni, klinket han til med en imponerende sluttspurt med fire birdies og resten par på de siste ni.

 

Dermed gjorde han to flere birdies på sisterunden enn han gjorde på de tre første til sammen. Det gir selvtillit før neste turnering.

 

– Bra runde i dag. Reiser nå til Sverige for å forberede meg til Scandinavian Masters som begynner på torsdag, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Børsheim kunne med plasseringen innkassere 12 971 euro, hans største sjekk på Europatouren så langt. Riktignok endte han på 26. plass i Madeira Islands Open i mai, men den plasseringen var «bare» verdt 6 716 euro. 

 

Han får dermed også et solid løft på pengelisten, og den viktige 115. plassen i Race to Dubai ser plutselig ikke like uoverkommelig ut som den gjorde for noen uker siden. Børsheim ligger nå på 193. plass med 21 179 innkasserte euro, 161 000 kroner. Det gir ham en luke på 61 375 euro opp til David Horsey på 115. plass., en luke som tilsvarer en topp fem-plassering i kommende Nordea Masters på Bro Hof.

 

Det var til slutt Thongchai Jaidee fra Thailand som gikk til topps i Wales. Med en avslutningsrunde på en over par, vant han med ett slag på kvartetten Thomas Björn, Gonzalo Fernandez-Castano, Joost Luiten og Richard Sterne.

– – – – – – – 

 

Runde 3

Knut Børsheim klarte ikke å opprettholde det solide spillet i ISPS Handa Wales Open lørdag.

I stedet brukte han moving day på å bevege seg i feil retning på leaderboardet, og da dagen var omme hadde han falt 26 plasser nedover listen.

 

Med en tredjerunde på fem over par, landet han til slutt på en delt 65. plass, med kun fire spillere av de som klarte cuten bak seg.

 

Børsheim fikk en verst tenkelig start med tre strake bogeys på de tre første hullene, og klarte aldri å hente seg inn igjen. Han fikk riktignok skuta tilbake på rett kjøl med ti strake par, men med en dobbelbogey på det 14. hullet falt han ytterlige to slag tilbake. Derfra og inn avsluttet han med fire par, og måtte signere for 76 slag.

 

Uten birdies på scorekortet ligger Fana-golferen nå åtte over par sammenlagt, ti slag bak en topp ti-plassering og 15 bak lederen Thongchai Jaidee fra Thailand.

 

Det har vært krevende forhold på Celtic Manor Resort denne uken, og etter halvspilt turnering var bare 11 spillere under par. Lørdag blåste det bare en liten bris, og med noen regndråper som har gjort banen mykere er 18 spillere nå på minussiden.

 

– – – – – –

 

Runde 2

Knut Børsheim begynner endelig å finne flyten. Fredag klarte han sin andre Europatour-cut på rad. Nå trenger bare han å rulle i noen putter.

Fana-golferen har riktignok misset en cut på Challenge Tour i mellomtiden, men det er på Europa-touren det virkelig gjelder for ham å prestere denne sesongen, og nå er han garantert kroner i kassa også denne uken.

 

Dette er forøvrig tredje gang på åtte turneringer i år han klarer cuten.

 

Børsheim sa seg fornøyd med sin åpningsrunde på tre over par i knalltøffe forhold på Celtic Manor Resort torsdag, og hadde god grunn til å være fornøyd også fredag. Hele 16 greentreff vitnet om meget solid spill.

 

I roligere vindforhold spilte han stabilt fra start til slutt, og hadde en birdie, en bogey og 16 par på sitt scorekort. Dermed ligger han på 39. plass, syv plasser over der han startet dagen og to slag innenfor cutgrensen.

 

– Jeg slår veldig bra, og spilte godt fra tee til green. Det er deilig å klare cuten i denne turneringen, dette er en stor turnering med et bra felt. Nå må jeg bare fortsette med mer av det samme, og bare rulle i noen putter. Da kan det bli en bra plassering, sa hovedpersonen selv til Norsk Golf etter runden.

 

Engelskmannen Ross Fisher, som var med på å vinne Ryder Cup på banen i forfjor, klatret opp fra 8. plass til ledelse med en andrerunde på solide fem under par. Med -6 totalt ligger han ni slag foran Børsheim. Kun 11 spillere er under par etter halvspilt turnering, og Børsheim har kun fire slag opp til en topp 6-plassering. Han forteller at torsdagens forhold var noe av det mest krevende han har spilt i.

 

– Det er mange utrolig lange hull her, men greenene er såpass harde at man er avhengig av å lande ballen helt oppe på greenen for at den skal bli sittende. Da er det ikke lett når man har innspill med 3´er-wooden på flere av par 4-hullene, sier han.

 

 

 

– – – – – – 

Runde 1

Ryder Cup-banen Celtic Manor Resort viste seg fra sin vanskeligste side under åpningsrunden av ISPS Handa Wales Open.

 

Med sin beste plassering på Europa-touren så langt i Madeira Open for to uker siden, etterfulgt av misset cut på Challenge Tour like etter, har det vært vanskelig å vite hva man skal forvente av Knut Børsheim denne uken. 

 

I sterk vind og harde greener og fairways, var forholdene på Celtic Manor Resort så tøffe at ingen i feltet fikk briljert med sin beste golf. Ei heller Børsheim.

 

Bergenseren åpnet ISPS Handa Wales Open med en runde på tre over par (74), og ligger dermed på 47. plass etter åpningsrunden. Med sterk motvind på mange av de lange par 4-hullene, var den normalt langtslående Børsheim tvunget til å slå inn med wooder på flere av greenene.

 

Selv om han måtte over par er han tilsynelatende fornøyd.

 

– Fin runde i dag, tatt i betraktning de vanskelige spilleforholdene. Har aldri slått så mange 3-wooder inn på par 4-hull!, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Med tre birdies, fire bogeys og en dobbelbogey på scorekortet er han innenfor cuten så langt, og har syv slag opp til engelskmannen Lee Slattery i tet. Slattery leder med ett slag på Marcel Siem (Tyskland) og Tim Sluiter (Nederland).

 

Kun 11 spillere av feltet på 155 mann kom seg under par, noe som er sjelden kost på Europa-touren. Det gjør at avstanden opp til en meget god plassering er kort for Børsheim, som ligger kun tre bak 12. plassen, og fire bak de fire som deler 8. plassen. Skulle han klare cuten vil det bli hans tredje for året.

 

Fredag tar han fatt på sin andrerunde, kl. 09.15.