I disse dager jobbes det intenst på Atlungstad Golfklubb i Hedmark for å løfte anlegget ytterligere, og klubben vil i år investere rundt en halv million kroner på å oppgraderingen. Stier og adkomstveien skal asfalteres, det skal legges nytt tak på disponentboligen, og huset skal vaskes og males.

Den aller største oppgraderingen skjer imidlertid på vakre hull 17 langs Mjøsa. Det skriver Hamar Arbeiderblad

Hull 17 er et av Norges mest spektakulære par 4-hull, der man slå over vannet fra utslaget for å komme seg på kortklipt gress. Den morsomme – og ikke minst skremmende – utfordringen har imidlertid frem til nå bare vært forbeholdt spillere som spiller fra de bakerste teestedene. Det korteste utslaget, 52 (tidligere «rød tee») ligger nemlig såpass langt til høyre at vannet ikke er i spill i samme grad. Det gjøres det nå noe med

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik ser utslaget på hull 17 ut fra det bakerste teestedet. Snart må også de fra det fremste teestedet kunne navigere seg over vannet på utslaget.  (Foto: Atlungstad GK/Bjørn Norevik)

Klubben og mange av deres frivillige ressurser har jobbet i ukesvis med en ny brygge som skal stå ute i vannet på hull 17. Ute på denne bryggen skal det nye teestedet stå, og en bru skal forbinde utslagsstedet med land.

Les også: Vi kårer Norges 100 beste golfhull

Klubbens daglige leder, Pål-Jan Stokke, sier til Hamar Arbeiderblad at målet med oppgraderingene er mer besøk. Derfor vil litt av årets investeringer tære på egenkapitalen som klubben har bygget opp. Nå er sesongstart bare en uke unna.

– Målet vårt er å tilby et av de beste golfanleggene i Norge. Da må vi stadig gjøre forbedringer. Vi har greid holde prisøkningen nede i ti år. Medlemsavgiften er økt med 100 kroner. Vår filosofi er å holde prisene nede. Vår medlemsstokk øker med cirka 35 per år. I fjor vokste vi enda mer, sier Stokke til Hamar Arbeiderblad.

Atlungstad GK er blant Norges mest progressive klubber i arbeidet med å få flere kvinner til golfen. For et halvannet år siden ansatte klubben to nye proer, Monica og Gabriella Gundersrud, som nå driver den sportslige utviklingen i klubben. Det er jobbet med å korte ned banen for kvinner, klubben har bygd en korthullsbane på seks hull for å gjøre inngangsterskelen til golf lavere, bygget nye toaletter ute på banen, og Atlungstad satser også stort på egne dametreninger.

– Summen av alle de grepene man gjør, utgjør veldig mye. Der det er mye jenter, er det også mye gutter. Derfor er det utelukkende positivt for klubben når man satser ekstra på damene, sa Pål-Jan Stokke til Norsk Golf i fjor sommer.

Les også: Atlungstad satser stort på damene 

 

(NB! Norsk Golf er stadig på jakt etter gode historier fra klubber som tenker utenfor boksen for å utvikle klubben og tiltrekke nye medlemmer. Hvis du har et godt tips, send oss gjerne en e-post til redaksjon@norskgolf.no!)