Forrige ukes SSE Enterprise Wales Senior Open på European Senior Tour, markerte første gang spillerne kunne bruke laser-avstandsmålere under turneringsrundene.

Nå forteller kilder til Skottlands størte golfnettside, bunkered.co.uk at det bare er et spørsmål om tid før de største tourene, blant annet Europa- og PGA-touren tar de i bruk. Og kanskje allerede innen 12 måneder.

Bruken av avstandsmålere blir stadig mer utbredt, både blant hobbygolferen og i turnering. I 2014 annonserte R&A at de tillater bruken av gadgets i alle sine amatørkonkurranser. R&A understrekte at det ikke var ment som en oppfordring til andre turneringsarrangører om å følge etter, og at det er opp til enhver individuell klubb eller turneringskomité å avgjøre om de ønsker bruk av slike hjelpemidler i sine turneringer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andreas Thorp håper avstandsmålerne gjør sitt inntog til de store tourene. Her med Beatriz Recari under Suzann Pro Challenge i 2012. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

En som håper det er hold i ryktene om at avstandsmålerne er på vei til de største tourene er Andreas Thorp, caddie til LPGA Tour-spiller Beatriz Recari.

Det vil helt klart få opp farten på spillet, og vi vil se enda bedre scorer

Andreas Thorp

Jeg har ikke hørt om dette, men jeg stiller meg meget positivt til saken. Jeg tror det kun er et spørsmål om tid før det blir lovlig, sier Thorp til Norsk Golf. 

Han tror det også kan bidra til at man kan korte ned på de lange rundene.

– Det vil helt klart få opp farten på spillet, og vi vil se enda bedre scorer. Det vil ikke endre caddiens oppgave så mye, bortsett fra at vi vil kunne være hundre prosent sikret på å ha riktig distanse fra alle forskjellige vinkler på slag til green.

Hva mener du om bruk av avstandsmålere i turnering? Si din mening i kommentarfeltet under.