Etter at hverken Kofstad eller Børsheim fikk det helt til å stemme i Challenge-tourens sesongavslutning i Italia i starten av november er det nå duket for finalen av årets Europatour-kvalik.

Q-school er med sine omlag 160 deltagere og seks runder beryktet som en av de mest utfordrende turneringene en golfer kan oppleve. Espen og Knut stiller til start som feltets eneste nordmenn, etter at hverken Eirik Tage Johansen, Jan-Are Larsen eller Jason Kelly maktet å ta seg videre fra det andre kvalifiseringstrinnet tidligere i uken.

Målet for deltagerne denne uken blir en topp-30-plassering. Det er de 30 beste og like etter seks runder som vil sikre seg en såkalt «Kategori 11» på neste års Europa-tour. Det vil settes en cut etter fire runder, der de 70 beste gjenstår. En hvilepute for Børsheim og Kofstad er at de begge er garanterte fulle spillerettigheter på Challenge-tour for 2012.

Dette er andre året på rad Espen Kofstad spiller finale på PGA Catalunya Resort i Girona, og han har mye å hevne fra fjoråret. Da havnet han ett fattig slag unna kvalgrensen, mens Eirik Tage Johansen havnet ett slag innenfor.

Sportssjef Frode Scheie sier dette til Norsk Golf om Kofstad og Børsheims muligheter til avansement:

– For norsk golf betyr det enormt mye å få spillere på Europa-touren, men det er ikke avgjørende for deres videre karriere at de sikrer ET-kortet allerede det første året. De har alderen på sin side, og det arbeidet de har gjort i år har lagt grunnlaget for resten av deres karriere. På Europa-touren er det kun 16 spillere under 25 år, og på PGA-touren er det kun seks. Nå er det to norske som er i ferd med å kunne ta steget opp. Det er helt supert.

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

Hva tror du om Børsheim og Kofstad sine muligheter for avansement denne uken? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

Turneringsinfo