Etter å ha brukt «moving day» lørdag til å bevege seg i feil retning på leaderboardet, klatret Espen Kofstad igjen søndag.

 

I en stabil avslutningsrunde som inneholdt to birdies, kun en bogey og resten par, kunne Losby-golferen signere for en 71-runde og delt 30. plass. Dermed kunne han innkassere en sjekk på 12 150 euro, snaue 90 000 kroner.

 

25-åringen klatret med det til en 37. plass på pengelisten Race To Dubai med 14 409 innspilte euro etter to turneringer. Vi minner om at det er de 115. beste ved sesongslutt som får fornyet spillerettighetene for 2014.

 

I toppen var det ingenting å gjøre med Charl Schwartzel som er i det umulige hjørnet om dagen. Masters-vinneren fra 2011 vant nylig sin første turnering siden majortittelen, og kunne søndag cruise inn til en seier på tolv slag på svenske Kristoffer Broberg.

 

– Dette stedet har alltid vært spesielt for meg. Dette er her jeg kan si jeg startet karrieren min, og det har alltid stått mitt hjerte nært, sa Schwartzel etter seieren.

 

Neste turnering på Europatour-programmet er Volvo Golf Champions, også den i Sør-Afrika. Men først venter noen uker ferie. Turneringen slår i gang på Durban Country Club 10. januar.

 


 

Runde 3

 

Espen Kofstad måtte over par i tredjerunden av Alfred Dunhill Championship.

 

Kofstad startet lørdagens tredjerunde fire under par totalt, men hadde falt tilbake til to under sammenlagt da dagen var omme.

 

I en ustabil runde hvor han aldri fant ordentlig flyten, ble hans fire birdies ødelagt av tilsvarende mange bogeys samt en dobbelbogey.

 

Med 74 slag på scorekortet ligger han dermed nå på en foreløpig 46. plass, hele 18 slag bak den overlegne lederen Charl Schwartzel.

 

Schwartzel, som nylig vant Thailand Golf Championship, hans første siden Masters-triumfen i 2011, er i knallform og leder i skrivende stund med hele åtte slag på andremann Gregory Bourdy. Fjorårets Challenge Tour-komet Kristoffer Broberg viser at han også kan hevde seg i selskap mot Europas beste, og deler 3. plassen sammen med Branden Grace og fire andre spillere.

 

Kofstad sin beste plassering i en Europatour-turnering er en 12. plass fra 2011. Når en runde gjenstår har han fem slag opp til en topp 10-plassering. Overkommelig, men det vil kreve en kanonrunde.

 


Runde 2

 

Espen Kofstad var på god vei mot en plassering nær toppen etter halvspilt Dunhill Championship, men måtte betale dyrt på det siste hullet. – Jeg måtte jobbe hardt, skriver han.

 

Med ett hull igjen å spille av fredagens andrerunde på Leopard Creek CC i Sør-Afrika, delte Espen Kofstad fjerdeplassen på seks under par, og så ut til å notere sin andre strake 69-runde.

 

På det 9. hullet, Kofstads siste for dagen skulle han imidlertid dra på seg ukens første dobbelbogey. Losby-golferen gjorde bogey på det samme hullet torsdag, og er dermed tre over par på hull 9 etter halvspilt turnering. Kofstads avsluttende dobbelbogey var hans tredje dobbel på fire runder så langt i årets Europa-tour.

 

Les også: Slik fornyes kortet

 

Til tross for den kjipe avslutningen, er Challenge Tour-vinneren i aller høyeste grad med og kjemper om en plassering i toppen.

 

Tidligere på dagen hadde Kofstad bokført solide fem birdies og også to bogeys. Han ligger nå fire under sammenlagt, og deler 22. plassen mens en rekke spillere fortsatt er ute på banen.

 

– Hadde en ny «arbeidsdag» i dag, og jeg følte meg ikke veldig bra over slagene. Men jeg jobbet hardt og klarte å komme meg under par igjen. Ikke dårlig!, skrev Kofstad på sin hjemmeside etter runden.

 

I toppen drar Charl Schwartzel og lederen fra første runde Gregory Bourdy i fra resten av feltet. Med -13 ligger de fire slag foran nestemann, Darren Fichardt. Kofstad ligger for øyeblikket bare tre slag bak  topp-5, og fem bak en pallplassering.

 

Etter en intens treningsøkt på rangen etter runden, satser Kofstad nå på å få med seg en bit av Afrikas dyreliv før «moving day» lørdag.

 

– Jobbet hardt etter jeg hadde spilt i dag, forsøker å fikse feilene. Skal kanskje på safari senere, kanskje får jeg sett noen kule ting, avslutter han.

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad imponerte i åpningsrunden av Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika.

 

Losby-golferen viste torsdag at han kan hevde seg blant Europas beste, da han åpnet med en solid runde på tre under par på Leopard Creek CC i Sør-Afrika. Det gir ham en delt 12. plass så langt, bare tre slag bak lederen Gregory Bourdy.

 

Kofstad fikk en perfekt start på dagen med birdie på dagens første hull, men tapte slaget med en bogey tre hull senere. Den skulle bli etterfulgt av to par, to birdies og en ny bogey, og 25-åringen var dermed en under for dagen ved runding.

 

Med fem strake par på de siste ni, våknet Kofstad igjen i innspurten. Takket være deilige birdies på det 15. og 18. hullet kunne han signere for en 69-runde. 12. plassen deler han nå med spillere som Robert Rock, Jaco van Zyl, og fjorårets Challenge Tour-vinner Tommy Fleetwood.

 

– Bra score i dag, tre under var herlig! Jeg gjorde en veldig bra jobb rundt greenene i dag for å notere en komfortabel 69. Trenger dog å bli litt skarpere med mellomjernene, men alt føles solid!, skrev Kofstad på sin hjemmeside espenkofstad.com etter runden.

 

Kofstad gikk ut som en av de aller siste torsdag. Dermed blir det en tidlig start fredag morgen. 08.50 norsk tid tar han fatt på andrerunden.

 

Ukens turnering er den andre i 2013-utgaven av Race to Dubai-sesongen. Kofstad spilte forrige uke sin første turnering som fullt medlem, men turneringens to siste runder regnet da bort. Kofstad starter denne uken på 44. plass på Race to Dubai-rankingen med 2 259 innkasserte euro.

 

Fortsetter han det solide spillet i tre runder vil sjekken bli langt større. Det vil i så fall være verdt over 25 000 euro.