Viktor Hovland har lagt bak seg noen ukers velfortjent juleferie hjemme i Norge etter å ha slått verdenseliten i Tiger Woods sin invitasjonsturnering på Bahamas og er nå tilbake i tropiske strøk.

Torsdag gikk startskuddet for Sentry Tournament of Champions på pittoreske Kapalua Plantation Course, der feltet består av 39 av vinnere på PGA-touren i fjor.

Etter første runde deler Hovland 13.-plassen på fire under par, fire slag bak lederen Cameron Smith fra Australia.

Hovland fikk en knallstart på det nye året med fire birdier på sine seks første hull etter det ene laserpresise jernslaget etter det andre. Det sendte ham rett til toppen av leaderboardet, og der skulle han bli en halvannen time til.

24-åringen gjorde dagens femte birdie på hull 10 etter nok et presist innspill, før dagens første store blemme kom på hull 14 da utslaget på det drivebare par 4-hullet slicet ut i den meterhøye roughen og han pådro seg en dobbelbogey.

I kjent Hovland-stil brukte han imidlertid bare noen få minutter på å kontre: allerede på det påfølgende par 5-hullet ble den annulert av en imponerende eagle etter at han la innspillet fra drøye 200 meter to meter unna flagget.

Hovland tapte et nytt slag igjen med en treputt på hull 17, før dagen ble avsluttet med et skuffende par på det enkle par 5-hullet. Han var inne på green på to slag, men nok en gang ble det dessverre en treputt. Dermed måtte han ta til takke med 69 slag på scorekortet.

Selv om Sentry Tournament of Champions er den første PGA Tour-turneringen i kalenderåret, startet sesongen allerede i september. Hovland har vært i forrykende form de siste ukene med seier i sine to siste starter, og ligger oppe på 5.-plass på tourens poengliste FedEx Cup – som for øvrig også er der han endte fjorårets sesong.

Dermed ligger alt til rette for å revansjere fjorårets skuffende 31.-plass i Sentry Tournament of Champions. Før turneringen startet, hadde bookmakerne Hovland på 6.-plass på sin liste over vinnerfavoritter, mens PGA Tour har Hovland som nummer syv på sin «Power rankings»-liste.

Ifølge pgatour.coms «strokes gained»-statistikk var Hovland feltets fjerde beste spiller på innspillene på torsdagens åpningsrunde, men tapte slag både på utslagene, rundt green og på green. 

Fredag slår han ut klokken 23.45 norsk tid sammen med amerikaneren Kevin Kisner.

På grunn av elleve timers tidsforskjell til Hawaii er det sene TV-sendinger denne uken. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLF TV fra torsdag til søndag fra 00.00 til 04.00 og søndag fra 22.00 til 02.00.

Leaderboard