Marita Engzelius holder ledelsen stødig i dameklassen i Norgesmesterskapet presentert av Toppgolf. Fire birdies og to bogeys ga en score på to under par i dag selv om regnet silte ned. Tonje Daffinrud, Vestfold GK  lot seg heller ikke forstyrre mye av regnet, og kunne notere seg samme gode score. Hun ligger dermed tre slag bak Marita før finalerunden søndag.  Derfra er det et stykke ned til tredjeplassen som deles av landslagsspiller Marthe Wold, Stavanger og Askerjenta Nina Jordal Offenberg som begge ligger på +2. 

 

Landslagstrener for damene, Jonas Lilja var godt fornøyd med spillet i dameklassen. 

– Det er de to beste jentene med mest erfaring som leder, og det er slik det skal være, sier han. 

Landslagsspillerne for øvrig ligger på 3., 5. , 9 og 11 plass. Landslaget har prioritert NM i år fremfor EM for damer i Slovenia, og Lilja konstaterer at det var en riktig prioritering.

 – Det er viktig at vi får vist oss frem her hjemme, og banen her på Bogstad er definitivt den beste vi har spilt på i år, sier han. Landslaget drar til VM i Tyrkia senere i høst og NM-resultatene blir vikitg nå laget på tre damer skal tas ut. 

 

Fem herrer under 70

I herreklassen er det fortsatt Elias Bertheussen som ligger i tet på -9. Men beste runde i dag på 67 slag ble spilt av Martin Urstein Dahl, Nordhaug GK som klinket til med syv birdies i høljregnet. Dette ga ham en plass i lederballen, bare ett slag bak Bertheussen.

Losby-spilleren Lars Michelsen som kvalifiserte seg for NM-deltagelse gjennom omspill i mandagskvalet, er fortsatt med i teten, selv om han i dag levert en runde hele syv slag dårligere enn i går. Da spilte han tilgjengjeld bare 66 slag og han har nå en totalscore på -5. 

På fjerdeplass følger Kristoffer Ventura, som også var en av de som kom seg ned på 60-tallet i dag, og ligger på -4. Åtte spillere ligger nå på par eller bedre før siste runde søndag. 

 

Dommerne brukte stoppeklokken flittig på Bogstad i dag, da det ble tilløp til sakte spill, og noen advarsler ble utdelt. For øvrig ser det ut til at Oslo Golfklubb gjennomfører et NM «på skinner». På grunn av de varslede nedbørsmengdene valgte arrangørene med turneringsleder Kristin Klæbo og starte på både hull en og ti med spillerne i treerballer. Værmeldingen for søndag lover lettskyet pent vær, noe som vil glede såvel publikum som spillere. 

 

Tilsammen ble det satt 195 birdier på Bogstad i dag, hvorav 14-åringen Kristoffer Reitan fra arrangørklubben satte fem. Dagens eneste eagle var det Christian Aronsen, Miklagard som leverte.

Lederball i dameklassen, Marthe Wold, Tonje F. Daffinrud og Marita Enzelius slår ut på hull 1 kl 10.30 søndag. En halv time senere er det klart for Lars Michelsen, Martin Urstein Dahl og Elias Bertheussen.  Det er duket for to spennende finalerunder på Oslo GK, Bogstad.

 

Fredag:  Marita Engzelius holder stilen og tangerte like godt sin egen rekord på 68 slag idag. Og Elias Betheussen holder ledelsen på -6 – men ikke alene.

Forholdene har vært like gode på Oslo GK i dag som igår. Litt mer skyer, og en temperatur som passer golfpillere på en prikk.

 

Hjemmebanespiller Marita Engzelius understreket at banrekorden fra i går ikke var tilfeldig, 68 slag i dag igjen. Tre slag bak seg har hun fortsatt Tonje Daffinrud fra Vestfold GK, mens Nina Jordal Offenberg fra Asker datt ned på en tredje plass i dagens runde. Cuten går på + 10, og det er dermed 17 jenter som skal sloss om NM-tittelen resten av helgen.  

 

I herreklassen har Lars Michelsen fra Losby gjort en kjemperunde på 66 slag, og med dette lagt seg i teten sammen med Elias Bertheussen, som i dag spilte to under par. De to lederherrene på -6 kan på ingen måte legge seg på hvileskjær imorgen. Lasse Gerhardsen fra Ski GK ligger bare to slag bak og så følger Martin Urstein Dahl, Nordhaug GK og Stavangerspilleren Petter Mikalsen på -3. Deretter er det tett i tett på leaderboardet med sultne golfspillere som gjerne vil ha et NM i golfbagen.

 

Cut for herrene går på +9  og 58 herrer er klare for videre spill om NM-tittelen lørdag og søndag.

 

Værmeldingen for Bogstad lørdag kan spå om mye nedbør, men arrangørene er godt rustet for å ta det som kommer. Oslo GK er etter ombyggingen for fire år siden,sannsynligvis Norges best drenerte bane. – Vi er beredt på alt, sier Erik Hagen i Oslo GK.

Torsdag:

Elias Bertheussen og hjemmebanespiller Marita Engzelius leder etter den første runden av NM på Oslo Golfklubb.

2011 ble året da NM på Bjaavann regnet bort. Slik var det ikke i den første runden av årets norgesmesterskap, da Bogstad seg fra sin vakreste side i strålende solskinn. Favorittene har innfridd så langt, og Elias Bertheussen (Trondheim GK) og Marita Engzelius (Oslo GK) klatret til topps i den første runden.

 

Challenge Tour-spiller Elias Bertheussen åpnet med en solid 68-runde (-4), noe som gir ham en ett-slags ledelse på amatøren Lasse Gerhardsen (Ski GK) og Joakim Schive (Asker GK). Bertheussen lå på par etter åtte hull, men tråkket inn gassen og satte fire birdies på de siste ti hullene.

 

Også Anders Kristiansen og Kristoffer Ventura er med i miksen av spillerne under par. De deler i skrivende stund fjerdeplassen. Der ligger også Miklagards Stian Lund. Lund er forøvrig lederen av årets Norgescup-Order of Merit.

 

Marius Thorp fortsetter å holde turneringsformen vedlike, og hadde også en god åpning på Bogstad. Hans åpningsrunde på par holder til en 17. plass så langt.

 

Også i kvinneklassen er get fire under par som gir ledelse så langt. Amatøren Marita Engzelius dro nytte av hjemmebanefordelen, og tar i likhet med Bertheussen med seg en ledelse på ett slag til fredagens andrerunde. Engzelius gjorde fem birdies og en bogey i løpet av runden, der fire av birdiene kom på de siste syv hullene. Det er banerekord for kvinnene etter ombyggingen på Bogstad.

 

Nina Jordal Offenberg (Asker GK) og Tonje Daffinrud deler andreplassen på tre under par. Spillere som Olivia Hüllert, Marthe Wold, Cesilie Hagen, Nicoline Skaug og Maria Tønnessen er også oppe i toppen og kjemper.