Stabil Skarpnord klatret

Marianne Skarpnord klatret 27 plasser opp leaderboardet til en delt 34. plass i avslutningsrunden av Allianz Ladies Slovak Open.

Etter å ha startet ukens Ladies European Tour-turnering med to 75-runder, kom Marianne Skarpnord seg omsider under par i søndagens avslutningsrunde i Slovakia. Sarpingen kunne signere for en avsluttende 71-runde, der hun leverte stabil golf fra start til slutt.

Med et bogeyfritt scorekort bestående av en birdie og hele 17 par endte hun til slutt på en delt 34. plass, 27 posisjoner over 61. plassen hun startet dagen. Den plasseringen var verdt 1 718 euro, drøye 13 000 kroner. Med en sammenlagtscore på fem over par ble marginen opp til vinneren på 12 slag.

Danske Line Vedel gikk til helt til topps, og vant med to slag på tyskeren Caroline Masson.

Caroline Martens landet på en 48. plass, en plass over der hun startet dagen. Dermed kunne hun innkassere 990 euro, 7 500 kroner.

Skarpnord er nå på 14. plass på Ladies European Tours pengeliste med 43 835 euro totalt. Martens ligger her på en 101. plass.

– – – – – – –

Runde 2

Caroline Martens og Marianne Skarpnord klarte cuten i Slovakia, men har et godt stykke opp til toppen. Cecilie Lundgreen og Lene Krog måtte takke for seg.

Allianz Ladies Slovak Open har ikke vært den helt store turneringen så langt sett med norske øyne. Med fire norske spillere i feltet klarte to av dem cuten, og når en runde gjenstår er Caroline Martens beste norske spiller nede på en 49. plass.

Lørdag gjorde hun hele tre dobbelbogeys, samt tre birdies på vei til en runde på tre over par, som tok henne til +4 sammenlagt. Dermed klarte hun cuten med tre slags margin, og har nå åtte slag opp til lederne Line Vedel fra Danmark og finnen Jenni Kuosa. Martens har samtidig fem slag opp til en topp ti-plassering.

Martens er inne i sin debutsesong på Ladies European Tour, og har nå klart cuten i fire av de fem turneringene hun har spilt så langt i år.

To slag bak henne klarte Marianne Skarpnord cuten med et nødskrik, da hun signerte for sin andre strake 75-runde. Seks over totalt holder til en delt 61. plass.

Etter skuffende åpningsrunder fredag, var det ingen skuffelse at hverken Cecilie Lundgreen eller Lene Krog får med seg søndagens avslutningsrunde. Lundgreen fulgte opp sin 78-runde med en 76-runde, og endte på 84. plass, fire bak cuten. Lene Krog trakk seg etter sin åpningsrunde på +15.

– – – – – – – –

Runde 1

Caroline Martens er beste norske kvinne etter første runde av Allianz Ladies Slovak Open på 22. plass.

Caroline Martens, Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Lene Krog stiller alle til start denne uken på Golf Resort Tale i Slovakia, og det er førstnevnte som har kommet best i gang.

Caroline Martens innledet turneringen med en runde på 71 slag, en over par, og deler med det 27. plassen. Med tre birdies, fire bogeys og resten par har bare fire slag opp til Lucie Andre (Frankrike) og Bree Arthur (Australia) på toppen av leaderboardet.

Martens hare spilt fire turneringer på årets Ladies European Tour, med 30. plass som beste plassering.

To slag bak Martens følger Marianne Skarpnord på 55. plass, og de to er de eneste norske som foreløpig ligger innenfor cutstreken. Skarpnord er akkurat innenfor, etter å ha gjort seks bogeys, samt tre birdies på sin runde.

Tyngre skulle det gå for Cecilie Lundgreen og Lene Krog. Med runder på +6 og +15 ligger de to på henholdsvis 83. og 115. plass, i et felt bestående av 118 spillere.