Hovlands to første runder på East Lake har vært en «ball-striking clinic», og ingen i feltet har truffet flere greener eller slått innspillene nærmere enn Hovland.

Fra runde 1: – Makan til golf du har spilt i dag, Viktor!

Fredag gikk han en bogeyfri runde på to under par, bestående av to birdier og 16 par. Dermed ble han værende på delt femteplass (-9), men avstanden opp til Patrick Cantlay økte fra seks til åtte slag. Cantlay og Rahm ligger henholdsvis 17 og 16 under par, fem slag foran neste utfordrer Bryson DeChambeau.

Da Hovland pratet med Eurosport etter runden, var han bare halvveis fornøyd:

– Det var bra i dag også. Jeg synes jeg spiller veldig stødig og fint de første 12 hullene. Jeg slår litt for mange dårlige driver på slutten, som er litt på feil hull i tillegg, hvor det er viktig å treffe fairway.

– Jeg synes jeg gjør en veldig god jobb å redde meg inn og gjøre par, det kunne fort ha blitt et par bogeys der ut og at jeg klarte å spille en bogeyfri runde var veldig bra. Igjen så er det litt bittert at jeg misser noen putter og at jeg ikke klarte å gjøre flere birdies der ut i dag, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under)

Fredagens runde startet på perfekt vis for Hovland da han rullet i en birdieputt fra ti meter. På de neste ti hullene traff han hver eneste green, men etterlot seg akkurat litt for lange birdieputter til at de ville i. På hull 12 rullet han endelig dagens andre birdie fra seks meter, før dagen ble avsluttet med seks nye par. På det avsluttende par 5-hullet misset han en kort birdieputt for andre dag på rad, og han har ennå til gode å gjøre birdie på noen av par 5-hullene denne uken. 

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland startet jaktstartfinalen på East Lake med en startscore på tre under par og 11.-plass, syv slag bak FedEx Cup-lederen Patrick Cantlay. Det er et tre slags bedre utgangspunkt enn i fjorårets Tour Championship, da han ble nummer 20 i debuten. Med en lav runde på lørdag vil han i aller høyeste grad være med i kampen om førstepremien på hele 15 millioner dollar, mens den delte femteplassen han nå ligger på nå, er verdt snaue to millioner dollar.

Han tar fatt på tredjerunden klokken 20.35 i gruppe med australieren Cameron Smith.

Leaderboard